HPD "Rama": Eko akcija na Dan planete Zemlje

  • Napisao/la  RP
HPD "Rama": Eko akcija na Dan planete Zemlje

Planina Raduša zadnjih nekoliko godina privlači sve veći broj planinara i ljubitelja prirode. Osim „pravih“ planinara, na terenu je vidljivo da ima i onih koji s planinana i prirodom nemaju baš puno veze. Put koji je napravljen za vojne potrebe u Domovinskom ratu mnogima je olakšao dolazak na najviši vrh Raduše, na kojega vjerojatno nikad ne bi došli pješačeći.

Veliki broj ljudi koji dolazi na neko mjesto, za sobom donosi i onu negativnu stranu, a to je narušavanje prirodnog sklada i narušavanje ekološke ravnoteže.

Povodom Dana planete Zemlja i s ciljem očuvanja prirode i zaštite okoliša na Raduši, posebno na Idovcu HPD "Rama“, u subotu 22. travnja, organizirat će ekološku akciju u kojoj je planirano čišćenja svega onoga što su neodgovorni posjetitleji sa sobom donijeli i nakon korištenja jednostavno bacali po samom vrhu, ali i u njegovoj široj okolici.

U sklopu projekta postavljanje signalizacije na stazi "Fenix“, prošle godine na nekoliko mjesta postavljene su info table i putokazi, koji nisu mogli "dočekati“ niti godinu dana.

Normalnim ljudima, teško je razumjeti nekoga kome smeta sve što je dobro i što je urađeno isključivo radi sigurnosti posjetitelja koji ne poznaju Radušu.

U sklopu akcije, planirano je ponovno postavljanje oštećene signalizacije i putokaza, kao i info table na samome Idovcu.

Zbog realne opasnosti od nailaska na mine, cilj ponovnog postavljanja signalizacije je sigurnost svih posjetitelja na Raduši i izbjegavanje bilo kakvog rizika.

na vrh članka