Mali Mato - ratnik s kamerom

Svu težinu Domovinskog rata iznijeli su "mali“ ljudi, koji nisu bili vojnici po zvanju, nego su u rat ušli kao civili, bez ikakvog vojničkog iskustva, ali s velikim srcem i željom da obrane svoje. Jedan od tih "malih“ ljudi je i Mato Radić, rođeni Ramac, koji je kao dijete s roditeljima odselio u Hrvatsku, gdje su napravili novi dom. Kao mladić uključuje se u obranu Hrvatske i Vukovara.

  • Napisao/la

Snijeg ponovno zatrpao Ramu

Snijeg koji pada od sinoć, po drugi put u manje od mjesec dana zatrpao je ramsko područje. Uz pomoć vjetra, stvaraju se snježni nanosi i sve ponovno podsjeća na početak veljače 2012. godine, kada ga je palo više od metra.

  • Napisao/la

Foto: Blagdan Sveta tri kralja u Prozoru

Kao i u brojnim drugim župama, blagdan Vodokršća – Sveta tri kralja, proslavljen je i u župi Prozor. Po starom običaju, prije početka svete mise, blagoslovljeni su voda i sol. Obred blagoslova kao i svetu misu, predvodio je prozorski župnik vlč. Marko Tomić.

  • Napisao/la

I u župi Prozor smanjenje broja obitelji i župljana

Za razliku od ostalih ramskih župa, koje već godinama bilježe negativan broj rođenih i umrlih, župa Prozor i kroz prošlu godinu imala je pozitivan odnos broja rođenih i umrilh. Unatoč pozitivnom prirodnom prirastu, i ova župa bilježi trend smanjenja broja obitelji i župljana.

  • Napisao/la

Baka Marta i u 91 godini pravi božićne kolače

Kako vrijeme prolazi i čovjek postaje stariji, sve više se sjeća slika iz djetinjstva i mladosti, želi se vratiti u prošlost, u vrijeme nekog ljepšeg i bezbrižnijeg perioda svoga života. Rijetki su oni koji se rado ne sjećaju svojih  nestašluka, igara, zločestih trenutaka, šibe i batina, koje su nerijetko bile sastavni dio svakodnevice.

  • Napisao/la
Pretplati se na ovaj RSS feed