Foto: Tradicionalni susret na Kućanima

Kao i brojna ramska naselja i Kućani su mjesto koje je nekada bilo puno ljudi, posebno djece, nažalost, danas su praktično ostali pusti i bez stanovnika. Teški uvjeti života, prometna izoliranost ali i posljednji rat, učinili su svoje. Ipak, početkom kolovoza, barem na nekoliko dana selo “oživi” i sve podsjeća na neka prošla vremena.

  • Napisao/la

Foto: Na Pomenu obilježena 27. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja

Na starom groblju na Pomenu kod Doljana, općina Jablanica, danas je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 27. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada „Kralj Tomislav“ iz Tomislavgrada i "Rama“ iz Rame.

  • Napisao/la

Najava: I ove godine Ramci će hodočastiti pješice u Sinj

Od davnina, nekoliko dana prije blagdana Velike Gospe – Gospojine, kao znak osobnog zavjeta ili zahvale Majci od milosti – Gospi sinjskoj, brojni vjernici, pješice idu od Rame do Sinja. Unatoč trenutačnim prilikama, hodočašće će biti organizirano i ove godine. Polazak iz Rumboka biti će 12. kolovoza u 7:30 sati, nakon hodočasničkog blagoslova u crkvi sv. Franje Asiškog.

  • Napisao/la
Pretplati se na ovaj RSS feed