Ususret 30. obljetnici brigade "Rama" - Poginuli ramski branitelji

Ususret 30. obljetnici brigade "Rama" - Poginuli ramski branitelji

Početak listopada 1991. godine i napad JNA na hercegovačko selo Ravno, bili su više nego jasna naznaka što slijedi u BiH.

Tromjesečna bitka, i zločini nakon okupacije Vukovara samo su dodatno potaknuli Hrvate u BiH da se pripremaju za obranu.

Bilo je  jasno da od vlasti u Sarajevu nemaju što očekivati, posebno nakon izjave da „to nije naš rat“. Većinska hrvatska područja u BiH, povezala su se kroz Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu i aktivno radila na pripremi obrane. Te pripreme su provođene i na području ramske općine. Iako bez nekog većeg vojnog iskustva, vršile su se obuke dragovoljaca koji će kasnije biti temelj organizirane obrane.

Proljeće 1992. godine i okupacija kupreške visoravni, donijeli su rat i na ramsko područje. Iako loše naoružana i većinom bez bilo kakvog ratnog iskustva, ramska mladost stala je na branik i unatoč svemu, uspjela obraniti hrvatski narod od srpske agresije.

Nažalost, uslijedio je sukob s tzv. A BiH koji je potrajao do proljeća 1994. godine, do potpisivanja Washingtonskog sporazuma. Rat s srpskom, a potom i muslimanskom vojskom odnio je 87 života vojnika.

Od 87 poginulih vojnika, 57 nije bilo oženjeno, njih 30 bilo je oženjeno i iza sebe su ostavili supruge i djecu. Među poginulim ramskim braniteljima, pripadnicima brigade „Rama“ bilo je i četvorica iz susjednih općina, i jedan iz Hrvatske.

Da bi barem na ovaj način odali počast i zahvalu poginulim braniteljima, objavljujemo popis s imenima poginulih i njihove osnovne podatke.

Ovaj popis je simboličan način otimanja od zaborava svih poginulih pripadnika brigade "Rama" koji su svoj život položili za obranu Rame i hrvatskog naroda.

Neka im je vječna slava i hvala!


Ilija Kapčević - Kapara rođen 1968. godine u Rumbocima, od oca Ante i majke Anice rođene Vidakušić. Završio srednju školu, šumarski tehničar. Oženjen. Otac dvoje djece. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 17.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Ranjen je 26.04.1992. godine na Zvirnjači, općina Kupres, u granatiranju položaja, od strane srpskih snaga. Preminuo je isti dan u Ratnoj bolnici u Rumbocima od posljedica ranjavanja. Bio je pripadnik satnije Rumboci brigade “Rama“.

 Ivan Franjić - Kič rođen je 1963. godine u Rumbocima, od oca Nikole i majke Ruže rođene Krešo, općina Prozor-Rama. Završio srednju školu. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 28.05.1992. godine na Ravašnici, općina Prozor-Rama, u borbi, od minobacačke granate, u napadu srpskih snaga na položaje. Bio je pripadnik satnije Rumboci brigade “Rama“.

Šimun Fofić - Fofa rođen je 1969. godine u Rumbocima, od oca Franje i majke Kate rođene Džolan. Završio srednju školu. Neoženjen. Čin: Brigadir. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 07.07.1992. godine na Rosoju, nesretnim slučajem, od krhotina  tenkovske granate. Bio je zapovjednik brigade “Rama“.

Mile Petrović - Pivač rođen je 1958. godine u Rumbocima, od oca Ivana i majke Ruže rođene Ostojić. Završio srednju školu, elektromonter. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 05.08.1992. godine u Ravnom, općina Kupres, u borbi, od strane srpskih snaga, u čijim rukama je i ostao. Tijelo mu je ekshumirano i razmijenjeno 05.06.1993. godine u  Ravnom. Bio je pripadnik BST voda brigade “Rama“.

David Brajko rođen je 1954. godine u Ljubuncima, od oca Andrije i majke Anđe rođene Papak. Završio srednju školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 19.08.1992. godine na Ravašnici-Straža, općina Prozor-Rama, od krhotina granate, u napadu na obrambene položaja, od strane srpskih snaga. Bio je zapovjednik voda, satnije Uzdol brigade “Rama“.

Marko Brajko rođen je 1968. godine u Ljubuncima, od oca Ilije i majke Anuše rođene Stojanović. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 19.08.1992. godine na Ravašnici-Straža, od krhotine  granate, u napadu na obrambene položaje, od strane srpskih snaga. Bio je pripadnik satnije Uzdol brigade “Rama“.

Marko Peran rođen je 1971. godine, u Gmićima, od oca Ive i majke Mare rođene Dedić. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 23.09.1992. godine u Prozoru od krhotine granate, u granatiranju grada od strane srpskih snaga. Bio je pripadnik satnije Gmići brigade “Rama“.

Dragoljub Bošnjak-Šudić rođen je 1954. godine u Gračacu, od oca Luke i majke Ljubice rođene Nakić. Završio srednju školu, administrativni radnik. Oženjen,  otac troje djece. Čin: Natporučnik. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 29.09.1992. godine u Prozoru, općina Prozor-Rama, od krhotine granate, u granatiranju grada od strane srpskih snaga. Bio je djelatnik MUP-a Prozor-Rama.

Radovan Baketarić rođen je 1965. godine Rumbocima, od oca Ivana i majke Ruže rođene Kovačević. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Pukovnik. Pripadnik HVO-a od 12.12.1991. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Ranjen je 03.10.1992. godine na Ravašnici od zaostale mine, postavljene od strane srpskih snaga. Umro je isti dan u Ratnoj bolnici u Rumbocima od posljedica zadobivenih ranjavanjem. Bio pomoćnika zapovjednika za koordinaciju s teritorijem, zapovjedništva brigade “Rama".

Danko Budimir rođen je 1971. godine u Jaklićima, od oca Luke i majke Mare rođene Petričević. Završio srednju školu, tokar. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 16.10.1992. godine na Draševu, nesretnim slučajem, za vrijeme obuke, od ručne bombe. Bio je pripadnik  protudiverzantskog voda Jaklići brigade “Rama“.

Franjo Zadro rođen je 1960. godine u Dobroši, od oca Ante i majke Lucije rođene Ripić. Završio srednju školu, bravar. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 23.10.1992. godine na Zgonovima - Crni vrh u zasjedi postavljenoj od strane muslimanskih snaga, dok je razvozio hranu za vojnike na položajima. Bio je pripadnik satnije Uzdol brigade “Rama“.

Ante Džolan-Crni rođen je 1975. godine u Rumbocima, od oca Ivana i majke Anice rođene Petrović,. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 27.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 24.10.1992. godine u Prozoru u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik satnije Rumboci brigade “Rama“.

Josip Glibo rođen je 1947. godine od oca Bože i majke Ljubice rođene Bešker u Ljubuncima. Završio osnovnu školu. Oženjen. otac petero djece. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Zarobljen i ubijen 23/24.10.1992. godine u Glibama-Ljubunci, općina Prozor-Rama, u napadu muslimanskih snaga na selo. Bio je pripadnik satnije Uzdol brigade “Rama“.

Luka Vidović rođen je 1954. godine u Ljubuncima, od oca Ivana i majke Anice rođene Rajić. Završio osnovnu školu, zidar. Oženjen, otac troje djece. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 28.10.1992. godine na Menjiku, za vrijeme straže, od strane muslimanskih snaga. Bio je zapovjednik voda, satnije Uzdol brigade “Rama“.

Ljuban Ćuk rođen je 1968. godine u Rumbocim, od oca Marka i majke Ruže rođene Tubić. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Nastradao 23.10.1993. godine u Ripcima u prometnoj nezgodi. Preminuo je 12.11.1992. godine u KBC "Split" od posljedica zadobivenih u prometnoj nezgodi. Bio je pripadnik satnije Rumboci brigade “Rama“.

Miško Jeličić rođen je 1954. godine na Mluši, od oca Ante i majke Ane rođene Jurić. Završio osnovnu školu, vozač. Oženjen. Otac četvero djece. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 02.12.1992. godine u Kaštelima-Split, Republika Hrvatska, u prometnoj nezgodi. Bio je pripadnik brigade “Rama".

Toma Meštrović rođen je 1960. godine u Dobroši, od oca Joze i majke Kate rođene Zadro. Završio osnovnu školu, poljoprivredni radnik. Oženjen. Otac troje djece. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 13.01.1993. godine u Uzričju, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Vojne policije brigade “Rama“.

Mile Malekinušić rođen je 1972. godine u Proslapu, od oca Ante i majke Anuše rođene Bulaja. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Poginuo je 16.01.1993. godine na Crnom Vrhu, općina gornji Vakuf-Uskoplje, u borbi, od snajpera, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik izviđačkog voda brigade “Rama“.

Božo Brković rođen je 1961. godine u Ripcima, od oca Marka i majke Anđe rođene Sabljo. Završio srednju školu, rukovalac građevinskih strojeva. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 16.01.1993. godine na Crnom Vrhu, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, u borbi, od snajpera, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Izvidničkog voda, satnije Ripci brigade “Rama“.

Markica Bošnjak je rođen 1970. godine u Gorici, od oca Ilije i majke Ivke rođene Ripić. Završio srednju školu, klesar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 16.01.1993. godine u Uskoplju-Pošti, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Vojne policije.

Ivan Zelić rođen je 1969. godine na Uzdolu, od oca Josipa i majke Ruže. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 17.03.1993. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Poginuo je 24.01.1993. godine na Alipašića brijegu, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Vojne policije, brigade “Rama“.

Miško Zelić rođen je 1968. godine u Rumbocima, od oca Mate i majke Ruže rođene Fofić. Završio srednju školu, bravar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 24.01.1993. godine na Alipašića brijegu, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Vojne policije brigade “Rama“.

Dragan Baketarić rođen 1970. godine u Rumbocima, od oca Franje i majke Marije rođene Kovačević. Završio srednju školu, mesar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan. Poginuo je 12.02. 1993. godine u Uzričju, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, na svirep način, od drumskih razbojnika. Bio je pripadnik Vojne policije brigade “Rama“.

Mirko Beljo-Mitar rođen je 1961. godine na Maglicama, od oca Luke i majke Anđe rođene Matković. Završio srednju školu, strojobravar. Oženjen. Otac troje djece. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 12.02.1993. godine u Uzričju, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, na svirep način, od drumskih razbojnika. Bio je pripadnik brigade “Rama“.

Mijo Kovačević-Čare rođen je 1972. godine u Rumbocima, od oca Mate i majke Delfe rođene Brković. Završio srednju školu, bravar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 20.01.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 18.03.1993. godine na Ometalima, općina Prozor-Rama, nesretnim slučajem. Bio je pripadnik Vojne policije brigade “Rama“.

Mirko Džalto rođen je 1968. godine u Ustirami, od oca Marka i majke Zorke rođene Pušić. Završio srednju školu, metalostrugar-bravar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik.  Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 20.04.1993. godine na Hudutskom, općina Prozor-Rama, pri izvršenju borbene zadaće, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 3. bojne, 3. satnije, 3. voda, brigade “Rama“.

Emil Džalto rođen je 1970. godine u Ustirami, od oca Pere i majke Delfe rođene Vladić. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin. Satnik. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 20.04.1993. godine na Hudutskom, općina Prozor-Rama, pri izvršenju borbene zadaće, od srane muslimanskih snaga. Bio je zapovjednik voda, 3. bojne, 3. satnije, 3. voda, brigade “Rama“.

Milenko Lovrić rođen je 1965. godine u Gornjoj Vratnoj Gori, od oca Ive i majke Kate rođene Sudar, općina Konjic. Završio osnovnu školu, poljodjelac. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 21.04.1993. godine na položaju u Banjalučici, općina Prozor-Rama, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 3. bojne, brigade “Rama“.

Mijo Šarčević-Vegac rođen je 1972. godine u Rumbocima, od oca Ante i majke Anuše rođene Radić. Završio srednju školu, bravar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 01.01.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 24.04.1993. godine na Rodićima-Bokševici, općina Jablanica, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Vojne policije brigade “Rama“.

Stipo Vukoja-Bleki rođen je 1962. godine na Kućanima, od oca Ilije i majke Ruže rođene Križanac. Završio osnovnu školu. Oženjen. Otac dvoje djece. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 04.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 24.04.1993. godine na Rodićima-Bokševici, općina Jablanica, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Vojne policije brigade “Rama“.

Franjo Jakovljević rođen je 1969. godine u Rumbocima, od oca Joze i majke Anđe rođene Petričević,. Završio srednju školu, zidar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 23.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Ubijen je 27.04.1993. godine u mjestu Voljičko Pale, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, na svirep način, od strane muslimanskih snaga, u čijim rukama je i ostao. Ekshumiran je 01.05.1993. godine iznad Voljica. Bio je pripadnik 1. bojne Fofa, 1. satnije, pratećeg voda, brigade “Rama“.

Marinko Beljo rođen je 1965. godine na Mluši, od oca Dane i majke Luce rođene Žilić. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Brigadir. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 08.05.1993. godine u Studenčici, općina Konjic, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je zapovjednik brigade “Rama“.

Robert Marić rođen je 1973. godine u Mostaru, od oca Ivana i majke Mire rođene Rotim. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 18.06.1993. godine na položaju u Jurićima, u borbi, u napadu muslimanskih snaga na selo. Bio je pripadnik protudiverzantskog voda "Bata“ brigade “Rama".

Josip Knježević rođen je 1976. godine u Ljubuncima, od oca Ante i majke Ivke rođene..Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 24.10.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 18.06.1993. godine u Jurićima, općina Prozor-Rama, u obiteljskoj kući, u napadu muslimanskih snaga na selo. Bio je pripadnik brigade "Rama“.

Mirko Baraban rođen je 1964. godine na Kozlu, od oca Stipana i majke Luce rođene Nović. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 21.06.1993. godine na položaju Komin-Uzdol, općina Prozor-Rama, od snajpera, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 1. bojne Fofa, 4. satnije, 3. voda brigade “Rama“.

Ante Beljo rođen je 1950. godine na Mluši, od oca Mate i majke Luce rođene Banušić.. Završio srednju školu, rukovatelj građevinskim strojevima. Oženjen. Otac četvero djece. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 28.06.1993. na Bokševici, zarobljen i ubijen, od strane muslimanskih snaga. Tijelo mu je razmijenjeno 19.05.1994. godine u mjestu Slatina. Bio je pripadnik inženjerijskog voda, inženjerijske satnije brigade “Rama“.

Drago Ratkić rođen je 1966. godine u Uzdolu, od oca Ilije i majke Anice rođene Marić. Završio osnovnu školu. Oženjen. Otac dvoje djece. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 03.07.1993. godine na položaju  Borak-Uzdol, od snajpera, od strane muslimanskih snaga. Bio je zapovjednik 2. roja, 3. bojne, 1. satnije, 2. voda brigade “Rama“.

Ivan Stipić rođen je 1969. godine u Pajićima, od oca Smiljana i majke Anđe rođene Drljo. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 09.07.1993. godine na položaju u Banja Lučici u diverziji, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 3. bojne, 2. satnije, 3. voda  brigade “Rama“.

Milan Stojanović rođen je 1969. godine u Donjoj Vasti, od oca Marka i majke Mare rođene Rajič. Završio srednju školu, elektrotehničar. Oženjen. Otac jednog djeteta. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Umro je 20.07.1993. godine u bolnici u Zagrebu, od posljedica bolesti. Bio je vezist centra veze Uzdol, zapovjedništva, 3. bojne, 1. satnije brigade “Rama“.

Vlado Vladić rođen je 1964. godine u Meopotočju, od oca Ilije i majke Kate rođene Topić. Završio fakultet, diplomirani inženjer građevine. Oženjen. Otac dvoje djece Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 04.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rat, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 25.07.1993. godine u Škaricama-Kominu, općina Prozor-Rama, od snajpera, od strane muslimanskih snaga. Bio je vezist centra veze, 1. Bojne Fofa, 4. satnije, pratećeg voda brigade “Rama“.

Ivan Topić rođen je 1959. godine u Trišćanima, od oca Mate i majke Mare rođene Vladić,. Završio srednju školu, rudarski poslovođa-tehničar. Oženjen. Otac petero djece. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 28.07.1993. godine u Tošćanici, općina Prozor-Rama, u diverziji, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik zapovjedništva, 3. bojne, 3. satnije brigade “Rama“.

Zvonko Tolj rođen je 1963. godine u Trebinju, od oca Vladimira i majke Mire rođene Bulić,. Završio srednju školu, trgovac. Oženjen. Otac troje djece. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 04.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 28.07.1993. godine u Tošćanici, općina Prozor-Rama, u diverziji, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik sanitetske službe, 3. bojne, 3. satnije, 2. voda brigade “Rama“.

Ante Ćališ rođen je 1970. godine u Gostovu, od oca Mijata i majke Ruže. Završio srednju školu, bravar. Oženjen. Otac jednog djeteta. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 31.07.1993. godine u Prozoru-Unis, od krhotina topovske granate, u granatiranju grada, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Vojne policije brigade “Rama“.

Slavko Jurić rođen je 1960. godine u Goranima, općina Konjic. Oženjen. Otac dvoje djece.  Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 06.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 31.07.1993. godine na položaju Zgon-Crni vrh, općina Prozor-Rama, u borbi, u napadu na položaje od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 2. bojne brigade "Rama“.

Dragan Bilić rođen je 1970. godine na Ometalima, od oca Mirka i majke Janje rođene Ćurić. Završio srednju školu bravar. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Zarobljen 31.07.1993. godine na Crnom Vrhu, općina Prozor-Rama, u borbi, u napadu muslimanskih snaga na položaje. Ubijen u zarobljeništvu, od strane  muslimanskih snaga. Tijelo mu je razmijenjeno 27.07.1994. godine. Bio je pripadnik diverzantskog voda “Jastrebovi“ brigade “Rama".

Nenad Bilić rođen je 1964. godine u Ustirami, od oca Nikole i majke Dragice rođene Šimunović. Završio srednju školu, elektrotehničar. Oženjen. Otac dvoje djece. Čin: Pukovnik. Pripadnik HVO-a od 04.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 03.08.1993. godine na Pisviru, u borbi, od strane muslimanskih snaga, u čijim rukama je i ostao. Tijelo mu je ekshumirano 28.09.1993. godine.  Bio je dozapovjednik 3. bojne brigade "Rama“.

Jozo Nevistić rođen je 1957. godine u Družinovićima, od oca Mije i majke Anđe rođene Grbavac. Završio fakultet, diplomirani ekonomist. Oženjen. Otac troje djece, Čin: Bojnik. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Umro je 04.08.1993. godine u Ratnoj bolnici u Rumbocima od srčanog udara. Bio je načelnik, intendantske službe zapovjedništva brigade “Rama“.

Dražen Sliško rođen je 1976. godine u Mostaru, od oca Franje i majke Marice rođene Bošnjak. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 04.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 31.08.1993. godine u Gornjoj Slatini, općina Jablanica, od minobacačke granate, pri granatiranju položaja od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 3. bojne, 3. satnije brigade “Rama“.

Stjepan Sučić rođen je 1971. godine u Prozoru, od oca Ive i majke Ljubice rođene Dolić, Završio srednju školu, bravar. Oženjen Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Poginuo je 03.09.1993. godine u Prozoru, općina Prozor-Rama, u obiteljskoj kući, nesretnim slučajem. Bio je pripadnik brigade “Rama“.

Žarko Jakovljević rođen je 1962. godine u Škrobućanima, od oca Ilije i majke Mare rođene Zadro. Završio srednju školu, bravar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 06.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 13.09.1993. godine na Golušnici-Crni vrh, općina Prozor-Rama, u borbi, u napadu muslimanskih snaga na položaje. Bio je pripadnik 2. bojne, samostalnog voda brigade “Rama“.

Franjo Zadro rođen je 1959. godine u Dobroši. Završio višu školu, nastavnik. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na Ceru-Uzdolu  u napadu muslimanskih snaga na vojarnu, zarobljen i ubijen. Bio je bolničar 1. bojne Fofa, sanitetskog voda brigade “Rama“.

Slavko Mendeš-Slavkica rođen je 1945. godine u Uzdolu, od oca Pave i majke Kate rođene Vučić. Završio osnovnu školu, vozač. Oženjen. Otac petero djece. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na Ceru-Uzdolu, općina Rama u napadu muslimanskih snaga na vojarnu, zarobljen i ubijen. Bio je vozač saniteta, 3. bojne brigade “Rama“.

Josip Marić rođen je 1970. godine u Donjoj Vasti, od oca Branka i majke Šime rođene Škarica,. Završio srednju školu, bravar. Neoženjen. Čin: Bojnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na Ceru-Uzdolu, općina Rama u napadu muslimanskih snaga na vojarnu. Bio je zapovjednik voda, 3. bojne, 1. satnije, 3. voda brigade “Rama“.

Ivan Zelić rođen je 08.11.1959. godine u Rumbocima, od oca Ante i majke Anice rođene Ramljak. Završio srednju školu, tokar. Oženjen. Otac jednog djeteta. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 07.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na mjestu zvanom Pržine-Uzdol, općina Prozor-Rama, u napadu muslimanskih snaga na vojarnu. Bio je pripadnik 1. bojne Fofa, 1. satnije, 3. voda brigade “Rama“.

 Ilija Cvitanović rođen je 1972. godine u Varvari, od oca Mate i majke Ruže rođene Zečević. Završio srednju školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 27.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na mjestu zvanom Pržine-Uzdol,  u napadu muslimanskih snaga na vojarnu. Bio je pripadnik 1. bojne Fofa, 1. satnije, 3. voda brigade “Rama“.

Branko Šekerija rođen je1958. godine u Ivancima, od oca Stipe i majke Šime rođene Kostić. Završio osnovnu školu. Oženjen. Otac dvoje djece. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na Ceru-Uzdol, prilikom dolaska na smjenu, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 3. bojne, 2. satnije, 3. voda brigade “Rama“.

Anđelko Kozarić rođen je 1950. godine u Bulatovićima, od oca Blaža i majke Luce rođene Jarak, općina Konjic. Završio srednju školu, vozač. Oženjen. Otac troje djece. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na Uzdolu, općina Prozor-Rama u napadu muslimanskih snaga na selo.  Bio je vozač, 3. bojne brigade “Rama“.

Pero Kovčalija rođen je 1967. godine u Uzdolu, od oca Slavka i majke Finke rođene Glibo. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Bojnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na Ceru-Uzdolu, općina Prozor-Rama, u napadu muslimanskih snaga na vojarnu. Bio je zapovjednik voda. 3. bojne, 1. satnije, 1. voda brigade “Rama“.

Ivo Rajić rođen je 1963. godine u Uzdolu, od oca Domina i majke Ivke rođene Blažević. Završio srednju školu, automehaničar. Neoženjen. Čin: Bojnik. Pripadnik HVO-a od  03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine u Uzdolu, općina Prozor-Rama, ispred rodne kuće, u napadu muslimanskih snaga na selo, ranjen i ubijen. Bio je zapovjednik 1. satnije 3. bojne brigade “Rama“.

Pero Lučić rođen je 1962. godine u Veseloj, od oca Ante i majke Anđe rođene Lučić, općina Bugojno. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 14.09.1993. godine na Ceru-Uzdolu, u napadu muslimanskih snaga na vojarnu, zarobljen i ubijen. Bio je pripadnik tenkovskog voda brigade “Rama“.

Josip Pušić rođen je 1968. godine u Ustirami, od oca Ante i majke Jele rođene Antunović. Završio srednju školu, elektrotehničar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 29.09.1993. godine na Pisviru, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik MUP-a Prozor-Rama.

Zoran Mihalj rođen je 1972. godine u Homatlijama, općina Konjic. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 06.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 21.10.1993. godine u Prozoru u prometnoj nezgodi. Bio je pripadnik 3. bojne, 1. satnije, 2. voda brigade “Rama“.

Ivan Peran-Ino rođen je1969. godine na Gmićima, od oca Mate i majke Anđe rođene Groznica, Završio srednju školu, strojarski tehničar. Oženjen. Otac dvoje djece. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 12.12.1991. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 22.10.1993. godine na Brenovcu, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je dozapovjednik diverzantskog voda “Jastrebovi“ brigade “Rama“.

Ilija Perić rođen je 1960. godine u Jaklićima, od oca Tome i majke Luce rođene Augustinović,. Završio srednju školu, vodoinstalater. Oženjen. Otac troje djece. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Ranjen je 22.10.1993. godine na Dilima-Crni Vrh, krhotinama topničke granate. Umro je 25.10.1993. godine u KBC Split, od posljedica ranjavanja. Bio je pripadnik 2. bojne, 1. satnije, 1. voda brigade “Rama“.

Ante Budimir-Budo rođen je 31969. godine u Jaklićima, od oca Luke i majke Mare rođene Petričević,. Završio srednju školu, bravar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 12.11.1993. godine na Zavišću, u borbi od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik PDV “Bata“ brigade “Rama“.

Ante Nikolić-Stipić rođen je 1966. godine na Zahumu, od oca Stipe i majke Luce rođene Šarčević. Završio srednju školu, metalostrugar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 15.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Poginuo je 12.11.1993. godine na Zavišću u borbi, od strane muslimanskih snaga, u čijim rukama je i ostao. Njegovi posmrtni ostaci mu je razmijenjeni su 09.02.1994. godine u Uskoplju. Bio je pripadnik Vojne policije brigade “Rama“.

Toma Baraban-Bisko rođen je 1968. godine u Rumbocima, od oca Tome i majke Mare rođene Baketarić. Završio srednju školu, tokar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 12.11.1993. godine na Zavišću u borbi, od strane  muslimanskih snaga, u čijim rukama je i ostao. Njegovi posmrtni ostaci razmijenjeni su 09.02.1994. godine u Uskoplju. Bio je pripadnik Vojne policije, brigade “Rama“.

Nikola Vukoja rođen je 1960. godine na Kućanima, od oca Ilije i majke Ruže rođene Križanac. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 04.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Ranjen je 01.10.1993. godine pri prilasku koti Rajan, općina Prozor-Rama, krhotinama protpješačke mine, u izviđanju. Umro je 08.01.1994. godine u KBC Zagreb, od posljedica ranjavanja. Bio je pripadnik 3. bojne. 3. satnije, 3. voda brigade “Rama“.

Zdenko Nikolić rođen je 1965. godine na Barovnici. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Ranjen je 03.01.1994. godine u Prozoru, od pripadnika HVO-a. Umro je 13.01.1994. godine u KBC Split od posljedica ranjavanja. Bio je pripadnik logistike, 2. bojne brigade “Rama“.

Miro Jakovljević rođen je 1969. godine u Škrobućanima, od oca Ilije i majke Mare rođene Zadro,. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Bojnik. Pripadnik HVO-a od 23.03.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Ubijen je 15.01.1994. godine u Parošu, općina Prozor-Rama, na svirep način, od strane muslimanskih snaga, hladnim oružjem, zarobljen i mučen. Bio je zapovjednik za obuku novaka, brigade “Rama“.

Dragan Barešić rođen je 1964. godine u Ljubuncima, od oca Ive i majke Željke rođene Brajko. Završio srednju školu, strojobravar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a  od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 24.01.1994. godine tijekom operacije “Tvigi-94”, u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 3. bojne, 2. satnije, 1. voda brigade “Rama“.

Josip Kudić-Đuzepe rođen je 1966. godine na Gmićima, od oca Marka i majke Zore rođene Prskalo. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 02.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 24.01.1994. godine na Zavišću, na položaju, u borbi, u napadu muslimanskih snaga. Bio je pripadnik 2. bojne, 2. satnije, pratećeg voda brigade “Rama“.

Damir Halužan-Haš rođen je 1964. godine u Breznom Gorju, od oca Stjepana i majke Emilije, općina Predgrada, Republika Hrvatska. Završio srednju školu, programer. Oženjen. Otac jednog djeteta, Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 10.06.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Poginuo je 24.01.1994. godine na Konjskom, tijekom operacije “Tvigi-94” u borbi, od strane muslimanskih snaga. Bio je pripadnik Postrojbe za posebne namjene “Marinko Beljo“ brigade “Rama“.

Vlado Marić-Cela rođen je 1966. godine u Prozoru, od oca Ivana i majke Mire rođene Rotim,. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Poginuo je 25.02.1994. godine u Prozoru, općina Prozor-Rama, od pripadnika HVO-a. Bio je pripadnik Postrojbe za posebne namjene “Marinko Beljo“ brigade “Rama“.

Vlado Mijatović rođen je 1970. godine u Mostaru, od oca Luke i majke Kate rođene Beljo. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Časnički namjesnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 25.02.1994. godine u Prozoru, od pripadnika HVO-a. Bio je pripadnik 2. bojne, 2. satnije, 1. voda brigade “Rama“.

Pero Vidović-Peša rođen je 1970. godine u Ljubuncima, od oca Kazimira i majke Zore rođene Bajić. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 16.03.1994. godine u Prozoru nesretnim slučajem. Bio je dozapovjednik satnije, 3. bojne, 2. satnije, 1. voda brigade “Rama“.

Dragan Džalto rođen je 1956. godine u Ustirami, od oca Ivana i majke Jele rođene Lončar. Završio osnovnu školu, bušač. Oženjen. Otac četvero djece. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 21.04.1994. godine na Makljenu, općina Prozor-Rama, u prometnoj nezgodi, od UNPROFOR-a. Bio je pripadnik 4. bojne, 2. satnije, 3. voda brigade “Rama“.

Ivica Marić rođen je 1970. godine u Mostaru, od oca Petra i majke Kate rođene Beljo. Završio srednju školu. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 18.05.1994. godine na Menjiku, na kontrolnom punktu, u autu, od nepoznatih napadača. Bio je pripadnik MUP-a Prozor-Rama.

Željko Brizar rođen je 1972. godine u Prozoru, od oca Stipe i majke Anđe rođene Tadić. Završio srednju školu, strojobravar. Neoženjen. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 18.05.1994. godine na Menjiku, na kontrolnom punktu, u autu, od nepoznatih napadača. Bio je pripadnik MUP-a Prozor-Rama.

Branko Cvitanović rođen 1965. godine u Varvari, od oca Ivana i majke Zore rođene Brkić. Završio srednju školu, električar. Oženjen. Otac dvoje djece. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 01.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Poginuo je 30.06.1994. godine u Stainochu-Austriji, nesretnim slučajem, u prometnoj nezgodi. Bio je pripadnik topničkog voda, “42. domobranske bojne“ Rama.

Ivan Kolakušić rođen je 1976. godine u Ljubuncima, od oca Pave i majke Felke rođene Petrović. Završio osnovnu školu. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 01.11.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Ranjen 01.11.1994. godine u Bućevači, općina Kupres, od zaostale protupješačke mine, srpskih snaga. Umro je u KBC Split 11.11.1994. godine od posljedica ranjavanja. Bio je pripadnik topničkog voda, “42. domobranske bojne“ Rama.

Marinko Stojanović rođen je 1968. godine na Uzdolu, od oca Dragutina i majke Cvite rođene Glibo. Završio srednju školu, strojarski tehničar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom domovinskog rata. Poginuo je 19.11.1994. godine u Uzdolu, u obiteljskoj kući, nesretnim slučajem. Bio je pripadnik “42. domobranske bojne“ Rama.

Petar Šakota rođen je 1952. godine na Lugu, od oca Ante i majke Ruže rođene Ćavar, općina Prozor-Rama, Bosna i Hercegovina. Završio srednju školu, ugostitelj. Oženjen. Otac petero djece. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 03.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 07.12.1994. godine u Zagoričanima, općina Livno, nesretnim slučajem, u prometnoj nezgodi. Bio je satnijski dočasnik, 3. satnije, “42. domobranske bojne“ Rama.

Miroslav Križanac rođen je 1975. godine na Kućanima, od oca Šimuna i majke Milke rođene Vukoja. Završio srednju školu, bravar. Neoženjen. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 04.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 07.12.1994. godine u Zagoričanima, općina Livno, nesretnim slučajem, u prometnoj nezgodi. Bio je zapovjednik voda, 3. satnije, 2. voda, “42. domobranske bojne“ Rama.

Ivan Jozić rođen je 1975. godine u Ripcima, od oca Marka i majke Marice rođene Peranović. Završio srednju školu, medicinski tehničar. Neoženjen. Čin: Narednik. Pripadnik HVO-a od 24.06.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Poginuo je 03.08.1995. godine na Prika Jelovači, općina Kupres, od minobacačke granate, od strane srpskih snaga. Bio je medicinski tehničar, 1. bojne, 1. gardijske brigade “Ante Bruno Bušić“.

Ante Nikolić-Šimin rođen je 1954. godine u Rumbocima, od oca Šime i Kate rođene Petričević. Završio osnovnu školu. Oženjen. Otac troje djece. Čin: Satnik. Pripadnik HVO-a od 01.04.1992. godine. Posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata. Poginuo je 20.11.1995. godine, u Rumbocima, na pragu rodne kuće, nesretnim slučajem, ubijen. Bio je pripadnik vojne policije.

 

na vrh članka