Foto: Susret travničkih sjemeništaraca i ministranata u Prozoru

  • Napisao/la  RP
Foto: Susret travničkih sjemeništaraca i ministranata u Prozoru

Sinoć je u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, upriličen susret odgojitelja i sjemeništaraca Nadbiskupskog sjemeništa "Petar Barbaric“ Travnik i ministranata iz nekoliko župa bugojanskog i ramskog dekanata.

Susret je imao tri dijela.

U prvom dijelu susreta, u župnoj crkvi, mladi su gosti zajedno s nazočnim župljanima i svećenicima, sudjelovali u molitvi krunice, a zatim i u slavlju Večernje sv. Mise s početkom u 18 sati.

Euharistijsko slavlje uz koncelebraciju Željka Marića i Stjepana Didaka, predslavio je Predrag Ivandic (prefekt Travničkog sjemeništa).

Rijeci dobrodošlice, pozdrava i (kasnije) svoga iskustva života u sjemeništu izrekao je prozorski kapelan Stjepan.

U nastavku programa, ministranti viših odjela osnovne škole iz župa: Prozor, Uzdol, Svete Obitelji Kupres, Glavica kod Bugojna i Bistrice kod Uskoplja, u župnoj dvorani sudjelovali su informativnom susretu.

Ovaj dio susreta bio je prožet predstavljanjem nazocnih, iznošenju osobnih iskustava, popunjavanju anketnih listica, upoznavanjem s osnovnim crtama sjemenišnog života i sl.

Voditelj i moderator ove točke bio je rektor Travničkog sjemeništa, don Željko Maric.

Nazočne je pozdravio i mjesni župnik Marko Tomić.

Nakon zajedničke molitve i fotografiranja u crkvi, uslijedilo je druženje nazočnih te okrjepa.

Ovo je prvi susret ovakve vrste u ovome dijelu Vrhbosanske nadbiskupije, koji ima za cilj, katoličkim dječacima i mladićima, približiti sjemenišni odgoj i srednjoškolsko obrazovanje u Travniku.

na vrh članka