Foto: Održan festival "Djeca pjevaju Isusu"

  • Napisao/la  RPortal
Foto: Održan festival "Djeca pjevaju Isusu"

Danas, 16. lipnja, povodom proslave patrona – Presvetog Srca Isusova, kao što je najavljeno u programu, slavljena je sveta misa u 17 sati koju je predslavio vlč Josip Papak.

Prije otpusta naroda upriličen je Obred blagoslova djece, a na izlazu iz crkve mališanima su podjeljeni slatkiši. Ovo euharistijsko slavlje animirao je župni Zbor mladih.
Poslije slavlja sv. mise u župnoj crkvi je održan je sedamnaesti po redu festival duhovne glazbe pod nazivom Djeca pjevaju Isusu.
Program festivala započeo je pozdravnim govorom mladih voditeljica: Laure Biloš i Ivane Fofić. One su pozdravile župnika Marka, kapelana Josipa, časne sestre Moniku i Marinelu, izvođače, sve okupljene, a potom su čestitale patron župe, sa željom da Presveto Srce Isusovo nadahne sve župljane svojom ljubavlju i smislom za žrtvu prema drugima.
U natjecateljskom dijelu programa izvedeno 11 je glazbenih brojeva.
Po završetku natjecateljskog dijela programa, članovi povjerenstva povukli su se kako bi usuglasili svoje ocjene i odredili pobjednike. Za to vrijeme nazočnima su imali priliku poslušati dvije skladbe koje je izvele Manuela Ćurić i Petra Križanac.
Prema glasovima članova povjerenstva koje su činili: Gabrijela Petrović, Željana Jozić, Emilija Mendeš i  Ružica Zadrić.
PRVO MJESTO zauzela je Josipa Bošnjak Šudić, koja je izvela pjesmu "Ti si...".
DRUGO MJESTO zauzela je  Mariaj Zadro, koja je izvela pjesmu "Tu sam da te slavim".
TREĆE MJESTO zauzela je Sara Juričević, koja je izvela pjesmu "Za tebe ću ja živjeti".
Ovaj događaj upriličen je u organizaciji župe Prozor, zahvaljujući dragom Bogu, djeci koja su naporno vježbala i pripremala se za ovo natjecanje, svećenicima, časnim sestrama, roditeljima ... odnosno svima onima koji su ga spremno i draga srca podržali.  
Glazbena pratnja večerašnjim izvođačima bile su Antea Petrović i Sara Jelić.
Kao što je  gore napisano, nastupilo je 11 izvođača, ali trebalo ih je nastupiti 12, jedna djevojčica koja je bila prijavljena morala je ići na put. Ove godine došlo je i do izmjena koncepta samog festivala. Za ovaj festival moglo se prijaviti samo 12 izvođača u roku dva tjedna. Također, novost je bila i ta kako se na festival nije mogao prijaviti nitko tko nije završio prvi razred osnovne škole.

na vrh članka