Najava: Blagovijest u župi Prozor

  • Napisao/la  RPortal
Najava: Blagovijest u župi Prozor

Sutra, na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova, sveti otac Papa će posvetiti Prečistom Srcu Marijinu cijeli svijet i posebno Rusiju i Ukrajinu. Nekoliko Papa je posvetilo cijeli svijet PSM, ali nije ni jednom izričito spominjao Rusiju, što je želja Gospe Fatimske, kako svjedoči s. Lucija, vidjelica.

Papa Franjo će to učiniti na zamolbu mnogih biskupa, a posebno u ovoj teškoj situaciji rata, cijela Ukrajina.

On će to učiniti, 25.03.2022. u Vatikanu uz pokorničko bogoslužje u 17,00 sati po srednjeeuropskom vremenu. Stoga poziva sve ljude dobre volje, sve biskupe, biskupije, župe i vjernike da se tog dana ujedine s njim u molitvi posvete cijeloga svijeta, posebno i izričito Rusije i Ukrajine, ako je moguće otprilike u isto vrijeme. U isto vrijeme će u Fatimi, jedan kardinal, Papin izaslanik posvetiti PSM cijeli svijet i posebno Rusiju i Ukrajinu pred kipom BDM – Gospe Fatimske.

Naša Župa će se u to vrijeme sastati u župnoj crkvi na pobožnosti Križnog puta u 17,00 sati. Po završetku pobožnosti, zajedno ćemo se priključiti posveti u Rimu i Fatimi moljenjem posvetne molitve pape Franje, a iza toga slijedi sv. Misa.

Vas dragi moji koji ste vezani uz bolesničku postelju ili poteškoće sa zdravljem molim da pridružite svoje patnje i molitve s nama da ih prinesemo kao dar žrtveni moleći BDM da posreduje kod svog Sina za spas svijeta, njegovo obraćenje, posebno Rusije i Ukrajine! Bog neće smrti grješnika, nego da se obrati i živi!

S blagim Sinom neka Djeva Mati! Blagoslov svoj udostoji nam se dati!

Marko Tomić, župnik

na vrh članka