Najava: Proslava sv. Ane u Podboru

U povodu slavlja patrona područne crkve u Podboru, svete Ane, kao i prethodnih godina, priprava za ovaj blagdan biti će kroz trodnevnicu: četvrtak, petak i subota (25., 26,. i 27. srpnja).

  • Napisao/la

Foto: Na Pomenu obilježena 31. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja

Na starom groblju na Pomenu iznad Doljana, općina Jablanica, danas je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 31. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada „Kralj Tomislav“ iz Tomislavgrada i „Rama“ iz Rame.

  • Napisao/la

Foto: Proslava sv. Nikole na Orašcu

Župljani župe Uznesenja BDM Rama-Šćit, koji žive u mjestima koja gravitiraju filijalnoj crkvi na Orašcu, njihova rodbina, prijatelji i hodočasnici danas su proslavili patron crkve sv. Nikolu Tavelića. Iako se blagdan sv. Nikole Tavelića slavi 14. studenog, zbog vremenskih uvjeta proslava na Orašacu premještana je na prvu polovicu srpnja.

  • Napisao/la

Foto&Video: Divin dan na Kedžari

Danas je na Vran planini proslavljen Divin dan. Središnjem redišnjem euharistijskom slavlju u 11 sati prethodile su pučke pobožnosti - obavljanje zavjeta, u molitvi obilazak Divinog groba i spomen kipa, a hodočasnici imali su priliku i za osobnu Ispovijed.

Video sadržaj

  • Napisao/la
Pretplati se na ovaj RSS feed