Foto: Proslava patrona župe Uzdol

Danas, 24. lipnja na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljen patron župe Uzdol. Samoj proslavi prethodila je trodnevna duhovna priprava. Na sami dan proslave, u župnoj crkvi u 9 sati slavljena je Bolesnička misa. Poslije Mise uslijedio je blagoslov vode sv. Ive. Prije središnjeg euharistijskog slavlja u 11 sati, vjernici su imali priliku za osobnu ispovijed te obavljanje pučkih pobožnosti.

  • Napisao/la

Foto: 110 Hodočasnika krenulo u Međugorje

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, rano jutros, stotinu i deset hodočasnika iz Rame krenulo je pješice na hodočašće Gospi u Međugorje. U Međugorje bi trebali stići u petak prijepodne, na dan proslave 40. obljetnice Grospina ukazanja.

  • Napisao/la

Obitelj Borić pokrenula vlastiti obrt u Rami – proizvode jaja od koka iz slobodnog uzgoja

Rijetki su ljudi koji svoj san pretvaraju u stvarnost, a sve nas ugodno iznenadi kad se taj san ostvaruje u našoj Rami. Svoj san o pokretanju vlastitog biznisa u Rami imala je obitelj Borić. Svoje odmore provode u Rami, gospođa Lucija, porijeklom Ramkinja, udala se za Bosanca Dragu, a on je, kao pravi ramski zet, zavolio ovaj kraj, pa svaki godišnji s obitelji provode u Rami. Iako je rođen u Njemačkoj to mu nije bila prepreka da njeguje svoj jezik, svoje korijene kao ni Luciji.  

Video sadržaj

  • Napisao/la

Foto: Sv. Ante na Pidrišu

Kao i u mnogim drugim župama, danas je je i u župi Uskoplje, filijalnoj crkvici na Pidrišu proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog. Za ovaj blagdan, vjernici su se pripremali kroz protekla  tri dana i mise koje su služene u 19 sati.

  • Napisao/la

Foto: Proslava blagdana sv. Ante u Zvirnjači

U brojnim mjestima diljem BiH danas je proslavljen blagdan „najomiljenijeg“ sveca – sv. Ante Padovanskog, tako je bilo i u malom planinskom selu rumbočke župe – Zvirnjači. Sv. Ante od davnina se štuje u Zvirnjači i njemu u čast je posvećena i mala crkva. Zvirnjaci i drugi vjernici, za patron sela pripremali su se kroz misu Uočnicu.

  • Napisao/la

Foto: Proslava patrona župe Prozor

Danas, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor slavi svoj patron. Svečano euharistijsko slavlje s početkom u 11 sati u crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru predslavio je vlč.dr. Marko Šutalo, pročelnik TKIM-a, Instituta KBF-a Univerziteta u Sarajevu.

  • Napisao/la
Pretplati se na ovaj RSS feed