Kiša i snijeg za kraj tjedna

Nakon snijega, uslijedilo je kratkotrajno zatopljenje i kiša koja je u nižim dijelovima u potpunosti otopila snijeg. Jutros se temperatura ponovno snizila, pa je u višim predjelima snijeg zamijenio kišu, dok u nižim se smjenjuju kiša i snijeg.

  • Napisao/la

U ramskim župama započele mise zornice

U prvom tjednu Došašća u svim župama Vrhbosanske nadbiskupije započele su mise Zornice kojima se vjernici duhovno pripremaju za slavlje Božića. Tako je bilo i u župi Rama-Šćit gdje je misu zornicu, jutros s početkom u 6:30 sati predvodio fra Andrija Jozić, ramski gvardijan. I u narednim radnim danima tijekom adventa, mise zornice biti će slavljene u župnoj crkvi na Šćitu i filijalnoj u Podboru s početkom u 6:30 sati, a prije početka euharistijskih slavlja vjernici će imati prigodu pristupiti i sakramentu sv. Ispovijedi. Radnim danima, večernje sv. Mise biti će slavljene u 16 sati.

  • Napisao/la

Ramski Dekan mons. Marko Tomić: Nedjelja Krista Kralja - završetak liturgijske godine

Završava liturgijska godina, koja započinje prvom nedjeljom Došašća ili Adventa, a završava nedjeljom Krista Kralja i tjednom koji slijedi iza te svetkovine. Ove godine je to 24. studenoga – svetkovina Krista kralja i tjedan koji završava danom 27. studenoga t.g. Nedjelja, 28. studenog je prva nedjelja Adventa ili Došašća, i time počinje nova liturgijska godina.

  • Napisao/la

Rama iz zraka - Ripci

Nastavljajući s "predstavljanjem“ ramskih naselja kroz serijal "Rama iz zraka“, ovaj, na red su došli Ripci. Jedno od većih gornjoramskih sela, koje se nalazi u svojevrsnom središtu, okruženo drugim naseljima, od Sopota na istoku, do Jaklića na zapadu.

Video sadržaj

  • Napisao/la
Pretplati se na ovaj RSS feed