Foto: Susret Uzdoljana u Innsbrucku

Nakon trogodišnje pauze iseljeni Uzdoljani u Innsbrucku organizirali su večer Uzdoljana. Ova, dvanaesta po redu, zabava održana je u subotu 3. prosinca s početkom u 18 sati u Olympisches Dorf Kajetan-Sweth Strasse. 1. Innsbruck.

  • Napisao/la

Počinje došašće, vrijeme iščekivanja Božića. Što se sve obilježava u sljedeća četiri tjedna?

Prva je nedjelja došašća ili adventa, kojom u crkvenoj godini počinje vrijeme priprave za Božić, odnosno Kristovo rođenje, a prva nedjelja došašća ujedno je i početak crkvene godine. U došašću prevladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja pa vjernici bdiju kako bi prepoznali Boga koji dolazi.

  • Napisao/la

Rama iz zraka - Radinice

Ako krenete preko brane prema Orašcu ili dalje prema Vran planini, morate proći kroz maleno naselje Radinice (Rudinice). Radinice nalaze na 900 metara nadmorske visine i neka su vrsta razdjelnice/poveznice između Maglica i Orašca.

Video sadržaj

  • Napisao/la

"Za čišću Ramu" - eko projekt HPD "Rama"

Kao i u brojnim drugim sredinama, i u Rami su veliki ekološki problem ilegalna odlagališta otpada. Kud god krenuli, možete primijetiti zagađenost okoliša raznim vrstama otpada. To je jasno vidljivo ako samo krenemo bilo kojom prometnicom, bilo lokalnom ili magistralnom. Od Makljena prema Prozoru, i dalje prema Jablanici, ili od Prozora prema Tomislavgradu.

  • Napisao/la
Pretplati se na ovaj RSS feed