Najava: 6. Ramski polumaraton 2023. - najljepša i najbrža utrka u BiH

  • Napisao/la  RP
Najava: 6. Ramski polumaraton 2023. -  najljepša i najbrža utrka u BiH

Puno je utrka u zadnje vrijeme u Bosni i Hercegovini, ali sigurno jedna od zanimljivijih je naša u Rami koja sa sobom nosi izazov trkačima. Jedan od izazova sigurno je i atraktivnost staze, a Ramski polumaraton zasigurno nema taj problem – ovo je utrka u predivnom krajoliku.

Članovi male trkačke zajednice u Prozoru – Rami aktivno su sudjelovali na utrkama u BiH i regiji, a nakon prikupljenog iskustva odlučili su se i sami okušati u organizaciji. I tako, od ideje 2018. do danas živi Ramski polumaraton. Ove godine 6. put za redom uz sve probleme na koje nailaze od Covida 19, do općinskih vlasti koje ne podržavaju ovaj projekt.

– Ramski polumaraton je utrka koja na svih 21 km pruža trkačicama i trkačima pogled na Ramsko jezero, koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osim toga, Ramski polumaraton je najbrža utrka u BIH i Europi, dok se na svjetskoj listi nalazi na 3. mjestu. Start je na 1224 metara nadmorske visine, a trkači se nakon starta 8 kilometara lagano spuštaju. Zatim slijedi jedan ravni dio od 5 kilometara, nakon kojega slijedi ponovnih 5 kilometara  spuštanja, zatim jedan manji uspon od 400 metara i cilj na poluotoku Šćitu, 601 metar nadmorske visine. – rekao je Ante Bošnjak, tajnik SRU Rama u srcu.

Možemo slobodno reći da je ova utrka postala tradicionalna. Također, moramo naglasiti da ove godine imamo trkače iz 6 država. Posebno nas raduju domaći trkači kojih je iz godine u godinu sve više. Uz polumaraton ove godine imamo još utrku na 5km i dječje utrke. Naglašavamo da će prijave biti otvorene do samog kraja. – rekao je Ante Pavličević, direktor Ramskog polumaratona.

Link za prijave:  OVDJE

 

na vrh članka