Foto: Ramski zimski kontrasti

Foto: Ramski zimski kontrasti

Ponekad, da bi se bolje i jasnije vidjelo, potrebno je  odmaknuti se i iz daljine pogledati. Ove godine, Ramsko jezero, u nekoliko navrata bilo je uokvireno snježnom bjelinom i kontrastima, i tada je  imalo posebnu ljepotu, i uvjereni smo da je fotografirano stotine, ako ne i tisuće puta. Ipak, većina fotografija nastane na mjestima gdje je pristup lagan i odakle „svi“ fotografiraju.

Prizori Ramskog jezera koje smo u protekolm periodu mogli vidjeti, posebno u trenucima kada nestanu oblaci, sunce zasja i hladnoj vodi daje svu puninu nebeskog plavetnina – kontrasti koji se rijetko ponavljaju i koje samo ponekad možete „uhvatiti“, dovoljan su razlog da se ostave sve obveze i uzme fotoaparat.

Iskoristili smo i priliku i vrijeme za uspeti se na tisuću metara nadmorske visine, na mjesta s kojih se otvara pogled na većinu Gornje Rame i jezera, i na koja rijetki dolaze, niti snijeg niti zaleđeni put nisu bili neki veći problem za to.

Nastavljajući s prikupljanjem materijala za turističko-promotivnu kampanju #VisitRama, nekoliko puta smo posjetili prostor koji se uzdiže iznad južnog dijela jezera i prikupili vrijedan materijal.

Dio fotografilija donosimo u fotogaleriji, pogledajte i uživajte u prizorima koji se ne mogu vidjeti svaki dan...

na vrh članka