Foto: Ramski zimski kontrasti

Foto: Ramski zimski kontrasti

Ponekad, da bi se bolje i jasnije vidjelo, potrebno je  odmaknuti se i iz daljine pogledati. Ove godine, Ramsko jezero, u nekoliko navrata bilo je uokvireno snježnom bjelinom i kontrastima, i tada je  imalo posebnu ljepotu, i uvjereni smo da je fotografirano stotine, ako ne i tisuće puta. Ipak, većina fotografija nastane na mjestima gdje je pristup lagan i odakle „svi“ fotografiraju.

Ove godine, zima nam još uvijek nije stigla u onom svom “starinskom” obliku kao prošlih godina, pa još ne možemo vidjeti prizore koji se mogu doživjeti možda samo jednom kroz godinu.

Prizori Ramskog jezera, posebno u trenucima kada nestanu oblaci, sunce zasja i hladnoj vodi daje svu puninu nebeskog plavetnina – kontrasti koji se rijetko ponavljaju i koje samo ponekad možete "uhvatiti“, dovoljan su razlog da se ostave sve obveze i uzme fotoaparat.

Uspeti se na tisuću metara nadmorske visine, na mjesta s kojih se otvara pogled na većinu Gornje Rame i jezera, i na koja rijetki dolaze, niti snijeg niti zaleđeni put nisu bili neki veći problem za to.

Kroz prikupljanje materijala za turističko-promotivnu kampanju #VisitRama, napravili smo vrijednu zbirku fotografija.

Dio fotografilija iz arhive donosimo u fotogaleriji, pogledajte i uživajte u prizorima koji se ne mogu vidjeti svaki dan...

na vrh članka