Foto: Put R 418A od Mokronoga do Varvare

Foto: Put R 418A od Mokronoga do Varvare

Bez obzira voljeli zimu ili ne, kao i ostala godišnja doba, i ona sa sobom donese dvije strane „medalje“ i pozitivnu i negativnu. Negativnu, posebno vozačima. Bez obzira kakvi su uvjeti, ljudi moraju biti u pokretu iz raznih razloga. Neki poslom, neki iz neplanirane potrebe...

Jedna od važniji putnih komunikacija za Ramu, svakako je R 418A, koja Ramu spaja s Tomislavgradom i dalje prema Splitu, zimi zbog visokog snijega, nanosa i vjetra zna biti i zatvorena. Sama konfiguracija terena kuda ovaj putni pravac vodi, pogodna je za zadržavanje snježnih nanosa, posebno na nekim mjestima. Unatoč tome, djelatnici putne službe daju sve od sebe da neprohodnost traje što kraće. Uz teške kamione s ralicama, u „akciji“ se često mogu vidjeti teški strojevi bez kojih ne bi bilo moguće odraditi posao.

Danas je ovaj putni pravac prohodan i promet se odvija bez ikakvih problema. Nanosi snijega na pojedinim mjestima, na kojima su ih uklanjali teški strojevi, svjedoci su kakvi uvjeti su vladali prošlih dana na ovome putu. Za razliku od dijela puta od Varvare pa do Ravanjskog polja na kojemu je sloj ugaženog snijega, dio puta koji održava zimska služba Herceg bosanske županje očišćen je i većim dijelom bez imalo snijega. Svim vozačima koji planiraju ići prema zapadu, želimo sretan i siguran put.

U fotogaleriji ispod, pogledajte današnje fotografije s ovoga putnog pravca.

na vrh članka