HPD "Rama" u žepačkom kraju

  • Napisao/la  RP
HPD "Rama" u žepačkom kraju

Prošloga vikenda, dio članova HPD “Rama” bio je u gostima kod planinara iz PD “Vis” iz Žepča. Nakon trosatne vožnje od Prozora, stiglo se u Žepče gdje je u ime domaćina, članove HPD “Rama”, dočekao Mirko Matijević, predsjednik PD “Vis”. Nakon kraćeg odmora i ranojutarnje kave, predvođeni domaćim planinarima, skupina se uputila do planinarskog doma “Marinski vis” koji se nalazi na istoimenom uzvišenju.

Planinarski dom izgrađen je 2001. godine, na prostranoj zaravni koju okružuje borova šuma. Markiranim putem mala ekipa krenula je na uspon s magistralnog puta M-17. Iako vremenski uvijeti nisu bili naklonjeni, uz kratke stanke, nakon dva i pol sata pješačenja planinari su  uspješno prešli planiranu rutu.  Nakon uspon I kraćeg odmora, uslijedio je povratak do planinarskog doma i ugodno druženje, uz pjesmu i veselje koje je domaćin priredio.  Druženje s planinarima iz Žepča ostat će u lijepom sjećanju, Zahvaljujemo PD “Vis”, domaćinu Mirku i obitelji Spajić na srdačnom gostoprimstvu i pozivamo ih da nam budu gosti u Rami.

Od službenog osnutka, HPD “Rama” širi i stvara nova poznanstva  s drugim planinarima I planinarskim društvima i zasigurno je vodeći promotor ramskih planina i Rame. Posjet Žepču I žepačkim planinarima, nastavak je dobre tradicije stvaranja novih poznanstava i prijateljstava.

Fotografije pogledajte Ovdje

HPD “Rama”

na vrh članka