Od Makljena do Zahuma, jedinstveni doživljaj Rame i planinarenja

  • Napisao/la  RP
Od Makljena do Zahuma, jedinstveni doživljaj Rame i planinarenja

Planirano prije pola godine, prošloga vikenda i ostvareno. Naime, dio članova HPD „Rama“ još oko nove godine, dajući prijedloge gdje i kada organizirati uspon, između ostalih, dogovorio je rutu koja započinje na Makljenu i preko Sajine, Draševa i Pliševice i na čijem rubu se spaja sa stazom „Fenix“ koja vodi na najviši vrh Raduše. Sunčano jutro okupilo je malu ekipu, čije su članice, samo za ovu prigodu prešle i više od tisuću kilometara da bi sudjelovale na usponu. Naravno, bez Tajnika Društva ovakvi usponi jednostavno ne idu.

Ova staza jedna je od duljih i najatraktivnijih na ramskom području. Svakoga trenutka može se uživati u pogledu na sve strane. Posebna priča je pogled koji se s Pliševice pruža na Ramsko jezero. Nešto što se jednostavno mora doživjeti.

Nakon pet i pol sati hoda, ekipa, umorna, ali zadovoljna dolazi na ciljnu točku na Zahumu, gdje ih je dočekalo potrebno osvježenje i prijevoz. Neke su otišli kući, a neki na svadbu... Svi zadovoljni prijeđenim putom i s lijepim dojmovima.

Fotografije pogledajte Ovdje i uživajte

na vrh članka