Akcija čišćenja

  • Napisao/la  RP
Akcija čišćenja

Osim otpada koji je priroda svojim procesima stvorila, na svakom koraku, vidljiv je i otpad kojega je stvorio i svakodnevno stvara čovjek i nekontrolirano ga baca gdje god stigne. I mnogo uređenije sredine od naše, imaju brojnih problema sa zbrinjavanjem otpada. Uz nepostojanje adekvatne „politike“ zbrinjavanja, tu je i veliki problem sa sviješću većine ljudi kojima je ekologija strani pojam.

Svakodnevno smo svjedoci nastanka manjih ili većih deponija uz putove, staze, šumarke itd. Želeći barem na mikrorazini učiniti nešto korisno i za primjer mnogima, već dulji niz godina, dio članova HPD „Rama“ organizira akciju čišćenja i uređenja prilaznog puta i okoliša oko lokalnog groblja na Mluši. Zbog nesavjesnih ljudi, prije akcije, okolina groblja više je nalikovala na deponij, nego na mjesto koje je u svim normalnim sredinama uređeno i održavano.

U akciji je skupljeno na stotine izgorenih lampiona, raznog plastičnog cvijeća i vaza. Uz čišćenje otpada oko groblja, od starog lišća, granja i korova, očišćen je i prilazni put. Ova akcija neka drugima bude poticaj barem na drukčije razmišljanje, ali i djelovanje. Okoliš nam je zajednički, pa i groblje

na vrh članka