Najava: Svjetski dan bolesnika i medicinskog osoblja u Prozoru

  • Napisao/la  RP
Najava: Svjetski dan bolesnika i medicinskog osoblja u Prozoru

Prema Papinoj želji, blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače, slavi se kao dan bolesnika i onih koji skrbe o bolesnicima, tj. bolničkog osoblja u ustanovama kao i o onih nepoznatih koji svoje bolesne godinama dvore i skrbe o svim njihovim potrebama. Pomoć su im i danju i noću, potpuno predani, a da to nitko ne vidi i ne priznaje.

U utorak 11. veljače je dan bolesnika i zdravstvenog osoblja. Slavi se na spomendan Gospe Lurdske, upravo radi ozdravljenih bolesnika u tom svetištu. Zato se trebamo posvetiti onima kojima pomažemo nositi križ. Različito je to od posla ili poslovnog uspjeha. Milosrđe mi je milo, a ne žrtva!

U novije vrijeme je uobičajeno da se slavi posebno sv. Misa za bolesne, koje bi trebali njihovi skrbnici i ukućani dovesti na misu u crkvu, u 17,00 sati, gdje bi imali priliku pristupiti sv. Ispovijedi, (za ispovijed doći malo ranije), potom također ako žele, sakramentu bolesničkog pomazanja i na koncu Pričesti u Euharistiji.

Dakle, pomozite svojim bolesnima doći do crkve, potom s njima slavite Euharistiju. Naravno, nije to pod svaku cijenu, ne treba nekoga mučiti da bi došao, ali koji želi, trebalo bi mu pružiti pomoć i priliku da dođe!

Dobro će biti da sve zdravstveno osoblje bude također tu s njima, ako je moguće.

Poslije sv. Mise za bolesnike i zdravstveno osoblje će biti mala zakuska i druženje da se u zajedničkom susretu osjetimo bliže i jači!

Zahvaljujem svima koji će pomoći da taj susret bude što sadržajniji, a također i onima koji će doprinijeti svojim darovima u jelu i slasticama!

Napomena: Sakramentu bolesničkog pomazanja neka ne pristupaju mlađi od 60. godina, osim ako su bolesni ili kronični bolesnici.

Marko Tomić, župnik

na vrh članka