Apel - Mladoj Adaleti potrebna pomoć u borbi s teškom bolešću

  • Napisao/la  RPortal
Apel - Mladoj Adaleti potrebna pomoć u borbi s teškom bolešću

Prije točno pet godina Adaleta je dobila simptome koji su mogli biti kobni za nju, tadašnje su riječi ljekara iz Hrvatske, ali zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji, stručnoj dijagnozi te pozitivnoj reakciji na lijekove dobija priliku da se bori za sebe protiv bolesti koja joj je u dobro doba oduzela štošta ali je i naučila mnogo čemu.

Mučnine, bolovi, konstantna krvarenja i odlaženje u toalet 40 puta dnevno, pozivi na lažne stolice, gubitak apetita i kilograma, anemija, lupanje srca, umor, nesanica, pad koncentracije. Sve su to simptomi koji su upućivali da nešto ozbiljno ne valja.

Hospitalizirana sa 53 kg od njih 78 kg koje je imala prije hitnog prijema u bolnicu i svega poslije što će se izdogađati, gore navedenim simptomima, sivilom u licu, crnim podočnjacima, plavilom ispod noktiju. Hodajuća smrt? Malo je za reći.
140 boca infuzije, 120 doza antibiotika, 60 dana bolničkog liječenja, 25 kilograma manje, 20 braunila, 12 dana parenteralne prehrane i prikovanosti za krevet, 5 doza krvi i samo jednom željom za ozdravljenjem.

2019., dobija dvije dijagnoze, dvije autoimune kronične bolesti, tešku kroničnu sideropeničnu anemiju, te Ulcerozni Kolitis + Kron u paketu, a onda se vremenom nakupljaju i neke druge autoimune bolesti, tim redoslijedom idu kažu saborci. Ulcerozni Kolitis i Kron imaju mnogo zajedničkih simptoma, ali se i razlikuju u bitnim karakteristikama. Upalna bolest probavnog sustava nepoznatog uzroka. Za ovu medicinsku enigmu lijeka još nema, samo onih lijekova koji će ju staviti u mirovanje. Remisiju.
Ako iz prve ruke ne osjetite KRONOVU BOLEST TE ULCEROZNI KOLITIS nikad ne biste mogli zamisliti što težina iste može učiniti životu oboljelog fizički i emocionalno. Odlučnost, tvrdoglavost i pozitivan stav doveli su me danas do toga da sam tu gdje jesam, na životu. Život je stvar izbora, ili ćeš se smijati ili plakati, na tebi je. tako još malo pa skoro 5 godina provlačeći se kroz portale za pomoć u liječenju, došla je do saznanja da joj tako nešto sve teže pada i sve teže se nosi s tim pa se nada da će jednom biti bolje nego što je sada da ne zavisi od pomoći drugih ljudi.

Voljela bi da radi i privrjeđuje sebi onako kako je to bilo prije bolesti, ali bolest joj svaki put stane na put i spriječi ju u svemu. Nema više aktivnosti kojima se može baviti ni brzinu koju je imala prije bolesti, niti postoje ljudi, poslodavci koji će shvatiti ozbiljnost onoga sa čim se nosite i borite svaki dan.

Konstantan je umor, pad energije, nemogućnost i da prošeta i izabere najmanje napornu dionicu za sebe. Od grada do kuće kaže nema puno, ali što bi netko izašao za 15 minuta ona izađe za 45 sa stajanjima i odmaranjima.

Ljudi koji ju vide kaže kako dobro izgleda izvana, ali njeno stanje unutra je kritično i najmanje vidljivo ljudskom oku. To je i ono najgore, najgora rečenica koju možete uputiti bolesnoj osobi koja se iznutra raspada tražeći lijek, liječeći se alternativno, ali na kraju shvatite da ste opet na početku.
Što se čovjek više pridržava i kontrolira to biva sve bolesniji.

Pet godina borbe bez adekvatne terapije koja bi joj pomogla da se vrati normalnom životu i stavi bolest pod kontrolu.
Adaleta ovim putem upućuje molbu svim dobrim i humanim ljudima da se odazovu na apel i uplate neki simbolični iznos koji ih neće oštetiti, a doprinijet će njenom ozdravljenju na kratke staze koliko toliko.

Tekući račun u konvertibilnim markama: 3381302538216079
UniCredit Bank d.d. Mostar.

Za uplate iz inozemstva otvoren je devizni račun: IBAN: BA39 3381302877482988
SWIFT CODE: UNCRBA22

Adaleta Husić
Adresa: Fra. Lucijana Kordića 13,
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Kontakt broj: +387/63/473-413

na vrh članka