Foto: Srebrena misa don Milana Ivančevića u župi Prozor

  • Napisao/la  RPortal
Foto: Srebrena misa don Milana Ivančevića u župi Prozor

Danas, 29. srpnja, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara u župi Presvetog Srca Isusova Prozor don Milan Ivančević proslavio je 25 godina misništva. Proslava je započela u 10 sati misnim slavljem u prozorskoj župnoj crkvi, koje je uz koncelebraciju četiri svećenika predslavio slavljenik don Milan.

Prigodnu propovijed izrekao je don Stjepan Matijević, sdb, (svećenik na službi u HKM Mittelbaden - SR Njemačka). Tijekom prigodne propovijedi don Stjepan izrekao je promišljanja o Božjoj milosti i svetosti, značenju svete mise, zahvalnosti, ljepoti svećeničkog poziva … U završnom dijelu pozvao je nazočne vjernike da mole za današnjeg slavljenika, kako bi kao i do sada radosno i pošteno išao stopama Isusa Krista.

Srebrnu misu don Milan proslavio je uz nazočnost župljana, prijatelja, rodbine i susjeda.

Riječi čestitke, zahvale i poticaja izrekao je mjesni župnik mons. Marko Tomić, a pjevanje tijekom sv.mise animirale su članice župnog zbora.

Tijekom misnog slavlja uz don Milana koncelebrirali su još već spomenuti don Stjepan, mons. Marko, fra Mislav Jozić i vlč. Josip Antukić.

Po završetku misnog slavlja, za nazočne vjernike upriličeno je druženje uz zdravicu na dijelu trga dr. Josipa Stadlera, a u poslijepodnevnim satima u rodnom mjestu, za svećenike, najužu rodbinu i žitelje Šlimca i Družinovića upriličena je okrjepa kod rodne kuće don Milana odnosno obitelji brata mu Branka u Šlimcu (Kapina Glavica).

Inače, mr. sc. don Milan Ivančević, sdb, rođen je 25. listopada 1962. godine od oca Ante i majke Ivuše rođ. Papak u mjestu Šlimac, župa Prozor. Osnovnu školu pohađao je u Lapsunju i Ripcima, a srednju u Prozoru. Nakon završenog studija matematike i fizike radio je kao nastavnik dvije godine. Studij teologije završio je u Zagrebu gdje je i zaređen za svećenika 27. lipnja 1998. godine. Mladu misu proslavio je u župi Prozor, 2. kolovoza 1998. godine, uz geslo „Postadoh poslužiteljem evanđelja darom milosti Božje (Ef 3, 7). Član je hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca. Kao mladomisnik bio je kapelan u zagrebačkom naselju Knežija, potom je djelovao u Žepču u vremenu pokretanja KŠC don Bosco, a nakon toga bio je na postdiplomskom studiju duhovnosti u Rimu. Po povratku iz Rima bio je deset godina odgojitelj salezijanskih kandidata u Podsusedu (Zagreb). Poslije službe odgojitelja ponovno odlazi u Žepče gdje djeluje šest godina. Trenutno je župnik splitske župe Kman.

na vrh članka