Foto: HPD “Rama" domaćin mostarskim planinarima

Foto: HPD “Rama" domaćin mostarskim planinarima

Brojni stručnjaci preporučuju izlazak na otvoreno, prirodu, i ako imate imalo sklonosti prema njemu, planinarenje posebno. Uz zdravstvene prednosti koje sa sobom donosi planinarenje, postoji i još cijeli niz pozitivnih čimbenika. Osim upoznavanja prirode i njenih zakona, oni koji planinare, upoznaju prirodu i planine, ali i ljude koje susreću na svim svojim rutama.

Upoznati neki novi kraj ili planinu, lijep je osjećaj, ali upoznati ljude koji imaju slične aktivnosti i sklonosti prema prirodi, planinama, druženju, nešto je što se treba doživjeti, s planinarima posebno. Svojim radom i zalaganjem kroz nepunih dvanaest godina postojanja, HPD „Rama“ je poslao odličnu sliku Rame i ramskih planina, i to je vidljivo po sve češćim dolascima planinara kako iz BIH, tako i iz drugih država.

Nastavljajući sa starom ramskom tradicijom gostoprimstva, članovi HPD „Rama“ proteklog vikenda ugostili su kolege iz HPD “Prenj 1933” iz Mostara. Za mostarske planinare, domaćini su organizirali uspon na Kedžaru, stazom Dive Grabovčeve.

Pogled koji se pruža tijekom većeg dijela uspona otjera sav umor koji se zbog gaženja dubokog snijega na pojedinim mjestima, ali i prijeđenih kilometara bio nakupio.

Nakon kraćeg odmora i fotografiranja kod groba Dive Grabovčeve, uslijedio je povratak u niže predjele, do planinarske kuće na Maglicama, gdje je organizirano druženje

Sve što je lijepo, kratko traje, pa tako i druženje s mostarskim planinarima. Druženje je završeno dogovorom o skorom slijedećem zajedničkom usponu.

na vrh članka