Video: Miniranje stijene u Podboru

Video: Miniranje stijene u Podboru

U kamenolomu Podbor snimili smo izvođenje radova miniranja stijenske mase kakvo rijetko možemo vidjeti na našim prostorima, a koju je uspješno izvela firma Rudex doo Sarajevo uz sve mjere sigurnosti. Ovakva događanja bude nadu u bolju budućnost i pokazatelj su da na području naše općine,  uz dobru volju i rad, može biti napretka.

Naime, firma GS Građenje d.o.o. u vlasništvu poduzetnika Dragana Radića i pod vodstvom direktora Tomislava Markešića u zadnjih godinu dana imala je višemilijunska ulaganja u pogon proizvodnje blokova, betonske galanterije i betona te je za potrebe proizvodnje bilo potrebno osigurati veće količine materijala.

Valja naglasiti kako firme GS Građenje d.o.o., i Graditelj svratišta d.o.o.,  zapošljavaju ukupno 30-tak radnika. Uz dugogodišnju borbu i ulaganja bez ikakvih subvencija i poticaja za zapošljavanje, svakako je pohvalno da je jedini legalni kamenolom na području općine Prozor-Rama uspio opstati i posluje unatoč velikoj konkurenciji ilegalnih kamenoloma, a sve uz nadu da će proširiti proizvodne kapacitete. 

Zbog izvođenja ovakvih složenih aktivnosti, posebno zahvaljuju mještanima naselja Podbor na razumijevanju.

Izvođenje radova na miniranju, kao uvertiru nekim boljim vremenima, možete pogledati u video prilogu ispod.

Video sadržaj

na vrh članka