Rekonstrukcija krova Župne kuće u Prozoru

  • Napisao/la  RPortal
Rekonstrukcija krova Župne kuće u Prozoru

Poštovani prijatelji, dragi župljani

Ono što bih želio bilo bi, na svaki način izbjeći bilo kakvu potrebu i uključenost u građevinske poslove, ali jednostavno održavanje postojećeg iziskuje puno toga što se silom prilika mora učiniti da ne propada više!

Toranj je bio bez prozora i zvučnica, pa je svaka kiša i snijeg ostavljao trag slijevanja niz instalacije i toranj i završavala lokvom vode iza oltara. To je riješeno i nije bio baš posebno neki prevelik posao (deset zvučnica – grilja na prozorima gdje su zvona, i 10 prozora uzduž tornja).

Prije dvije godine me je iznenadio stručnjak za krov kad sam ga zamolio da provjeri jer propušta na sve strane. Kad je pregledao krov, učinio nužno da više ne curi gdje su nedostatci bili uzrok vlaženju soba ispod krova. Ali mi je rekao da se na krov ne smije popeti, jer se sav crijep skrtio (ljušti se) i ako ga se samo takne on će se i sasuti, Nužno je pokrov mijenjati.

Građevinski Odbor Vrhbosanske Nadbiskupije  pregledao je kuću i odlučio da se krov promijeni, da se nadozida još metar zida i omogući prostor za nužne prostorije koje nedostaju.

Planovi su napravljeni, lokacijska i građevinska dozvola dobivena, komunalne pristojbe podmirene, sada nam predstoji realizacija svega, što bi bilo nužno učiniti ovog ljeta.

Lijepo vas molim, pročitajte moj dopis priložen ovoj Zamolbi i obraćanju vama!

Hvala vam i očekujem od vas dobar prijem i sudjelovanje, sa zahvalnošću.

Marko Tomić, župnik

na vrh članka