Upoznajte Ramkinju Teu Babić, dobitnicu Rektorove i Dekanove nagrade

  • Napisao/la  RP
Upoznajte Ramkinju Teu Babić, dobitnicu Rektorove i Dekanove nagrade

Mlada Ramkinja, Tea Babić svestrana je studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i osnivačica te predsjednica Leadership Development Association Croatia, udruge koja se bavi poduzetništvom i razvojem liderskih vještina među mladima.

„Cilj je pružiti mladima edukaciju o poduzetništvu, znanje koje je potrebno za pokretanje vlastitog posla te razvoj vještina kako bi se vlastiti posao nakon pokretanja uspješno i održao. Posebno ističem naš zadnji projekt Akademija za razvoj liderstva koji je održan krajem 2020. godine. Članovi udruge mladi su profesionalci koji svoje zadatke obavljaju savjesno i odgovorno, s različitim interesima doprinose razvoju i napretku same udruge“, kaže Tea.

Tea je bila Studentica ambasadorica EU karijera u dva mandata (od listopada 2018. do listopada 2020.). U tom je razdoblju organizirala i provodila informativne radionice, predavanja i panele na kojima je sudjelovalo više od 500 mladih ljudi. Provedeni projekt sastojao se od ciklusa informativnih radionica Koraci do EU karijere, kampanje na društvenim mrežama, individualnih informiranja, savjetovanja i pomoći studentima u procesu prijave, gostovanja na programima partnera i promoviranja programa putem medija. Za svoj je hvalevrijedan rad dobila Dekanovu nagradu na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od rujna 2018. do lipnja 2020. Tea je obnašala funkciju glavne urednice portala mimladi.hr, a prije toga je dvije godine radila kao novinarka na portalu studentski.hr i studentskih novina Global.


Kao studentica volonterka odradila je praksu u Pravnoj klinici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u Odvjetničkom uredu Krehić & Staničić. Godinu dana bila je članica uredništva Pro bono - biltena Pravne klinike. Angažirala se i u radu Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu kao članica Vijeća društveno-humanističkog područja i predsjednica Odbora za statutarna pitanja.

Suautorica je brošure o rješavanju graničnih sporova Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine „Ako to mogu studenti – možete i vi“ (Publikacije | Rešavanje graničnih sporova među bivšim jugoslovenskim republikama (studentscandoit.com)).

Aktivno je sudjelovala u radu Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu RH, Udruge srednjoškolaca Hrvatske, Udruge Pravnik, eStudenta i Model European Union Zagreb. Od 2017. članica je Europske udruge studenata prava (ELSA) Zagreb.

Teina je biografija puna certifikata, priznanja i nagrada: završila je Malu školu poduzetništva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, pohađala je Akademiju za politički razvoj (APR), "Start up akademiju" Poduzetničkog centra grada Zagreba, stručno usavršavanje za društveno poduzetništvo “Most prema uspjehu” u organizaciji Udruge O.A.ZA, itd. Osim Dekanovom nagradom, nagrađena je i Rektorovom nagradom za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici u akademskoj godini 2016./ 2017. godine za projekt Model European Union Zagreb. Na ELSA Negotiation Competition 2017. osvojila je 3. mjesto. Za sve Teine nagrade i priznanja ne bi nam bile dovoljne ni tri objave…

Tea je trenutačno na Erasmus + studijskom boravku na Faculdade de Direito, Universidade do Porto u Portugalu.

Izvor: Centar za mlade grada Zagreba

na vrh članka