"GS Građenje" postalo vlasnik UNIS-a u Prozoru

  • Napisao/la  RP
"GS Građenje" postalo vlasnik UNIS-a u Prozoru

Kupiti propalu firmu i ulagati u kraj iz kojega mnogi bježe, zasigurno treba imati hrabrosti i viziju. Dok lokalna politika već godinama lomi koplja tko je kriv za gospodarsko stanje na prostoru općine, i dok se „loptica“ odgovornosti stalno prebacuje na suprotnu stranu, poslovni ljudi ostvaruju svoje vizije. Nedavno smo pisali o firmi „GS Građenje“ i njezinom vlasniku Draganu Radiću, koji je od propale „Gradine“ u nepune tri godine stvorio respektabilnu firmu koja ugovara i izvodi poslove po cijeloj BIH.

„GS Građenje“ i njezin vlasnik, otišli su korak dalje i prošloga tjedna, kupnjom preuzeli vlasništvo nad imovinom nekadašnjeg UNIS-a u Prozoru. Uskoro će započeti  obnova prilično devastiranih proizvodnih hala u koje će biti smješten proizvodni pogonza za preradu dolomita u različite proizvode.

Kupnjom imovine UNIS-a, konačno je stavljena točka na „I“ na ogledni primjer poslijeratne privatizacije. Također, ovom kupnjom otvara se perspektiva razvoja  jednig poduzeća koje će, po svemu sudeći biti pokretač gospodarskog razvoja općine i konačnog ozbiljnijeg zapošljavanja temeljenog na stručnosti.

na vrh članka