"Ustaše su ovdje"

  • Napisao/la  RP
"Ustaše su ovdje"

Nakon što je brigada "Rama“ u operaciji "Tvigi-94" potpuno razbila Prozorski bataljon i zauzela selo Here, po već isprobanom receptu, krenula je propaganda muslimanskih medija. U svijet se pokušalo plasirati laž da je u osvojenim Herama počinjen ratni zločin nad civilima. Nakon obilaska terena, pripadnici Unprofor-a, demantirali su tu vijest i potvrdili da se radilo o čistoj vojnoj akciji. Usporedo s pokušajem plasiranja laži kroz medije, lažno izvješće šalju i svome vojnom, političkom i vjerskom vodstvu.

Iz sela Šćipe,poslali su: Borci i starješine komande 6. korpusa, S/B Prozor, 44. i 45.bbr i MUP Prozor, lažno izvješće pod nazivom "Ustaše su ovdje“ slijedećim osobama:

Predsjedniku Pr. R BiH Izetbegović A.

Predsjedniku vlade R BiH Harisu Silajđiću

 K-dantu ŠVK A R BiH Delić R.

Predsjedniku SDA Ćeman Mirsad

Naibu reis Cerić ef. Mustafa

 “USTAŠE SU OVDJE“

Deset puta brojniji od nas. Uz to raspolažu silnom gvožđurijom. Napali su nas sa 6 od 12 tenkova i 5000 projektila. Uvjeravamo vas u našu odlućnost da se borimo do posljednjeg borca u odbrani naroda i ovog slobodnog teritorija naše države. Već smo im slomili zube i njihovu veliku ofanzivu. Uzeli su Here, ubili 25, ali zato i njih 105 nagnjilo našu zemlju.
 

                P.S. Operator u CV 6-Ksa ovu poruku dužan je prenijeti na navedene adrese

                                                                                                                                                                 Izvor: Knjiga „Prilozi za povijest Rame u Domovinskom ratu 1990.-1995.“

na vrh članka