Dogodilo se na današnji dan 1992. godine

  • Napisao/la  RP
Dogodilo se na današnji dan 1992. godine

U Donjem Mušiću zamijećeni su pokreti srpskih tenkova.. Na Idovcu u minskom polju u potrazi za neprijateljem teško je ranjen Tomo Balta iz Jaklića, rana je vrlo teška, dva gelera od mine još mu se nalaze u glavi, prevezen je u KBC Split.

 

Njegov suborac Zoran Ivančević iz Jaklića ranjen je gelerima u obje noge. Lijeva noga mu je amputirana ispod koljena dok je druga noga uspješno operirana. U Prozoru je poginuo Esad Jašarević, od metka iz pištolja koji je ispalio njegov prijatelj, nenamjerno

U kafiću u Jablanici ranjen su Stipo Džalto I Ivica Beljo Na Zvirnjači je došlo do samoranjavanja Mije Antunovića iz. Predsjedništvo Skupštine općine Prozor na sjednici je donijelo odluku o mobilizaciji kojom se obvezuju svi muškarci od 18 do 55 godina života i žene od 18 do 50 godina života, da se jave i stave na raspolaganje radi rasporeda u vojne postrojbe ili dužnosti u CZ, kao i na radnu obvezu. Od toga se izuzimaju izbjeglice, nesposobni i građani na stalnom radu u inozemstvu, koji imaju obavezu iz osobnog dohotka izdvajati jednu četvrtinu ili najmanje 500 njemačkih maraka mjesečno.

na vrh članka