Veličanstven koncert Čuvarica, Simfonijskog orkestra i Rock band-a

  • Napisao/la  RPortal
Veličanstven koncert Čuvarica, Simfonijskog orkestra i Rock band-a

Povodom Svjetskog dana glazbe 20. lipnja 2024. godine održan je zanimljiv koncert u Parku Zrinjevac u Mostaru. Koncert su izveli Etno skupina Čuvarice, Simfonijski orkestar i bend.

Spoj je ovo etno, rocka i klasične glazbe. Koliko god bili različiti u svojim stilovima donijeli su  nam na jedan jedinstven način nešto novo, originalno i slobodno možemo reći naše. Na koncertu su se našle 15 autorskih pjesma Etno skupine Čuvarice . Divojka, Zemljo moja po kojoj je i nazvan koncert, Oj Ivane, Hajduk Mijat Tomić, Diva s Vrana, Molitva kraljice Katarine, Misečino, Pomami se stara baba i druge zanimljive pjesme  koje se nalaze na dva albuma ove skupine. Prvi album zove se Divojka koji je objavljen 2019. godine i drugi album „Tragom Prošlosti“  snimljen 2023. godine. Glazbu za pjesme potpisuje David Glibo, veliki broj tekstova Žarko Madžar, a aranžman Josip Vukoja.

Sve aranžmane za simfonijski orkestar potpisuje maestro i dirigent Damir Bunoza .

Članovi benda bili su : na bubnjevima Dragan Raspudić, na udaraljkama Juraj Glibo, na električnoj gitari Josip Vukoja Joca, na akustičnoj gitari David Glibo i za klavijaturom Ivan Vlajčić.

Pokrovitelj ovoga koncerta je grad Mostar, a medijski pokrovitelji su bljeska info., RDV.

Koncert je bio  jako posjećen od strane gledatelja bezobzira na visoke temperature u Mostaru.

Voditeljica i ravnateljica Simfonijskog orkestra prof. Snježana Zovko kao i voditeljica Etno skupine Čuvarice mag. Biljana Glibo nisu krile svoju sreću i uzbuđenje ,te se nadaju reprizi ovoga koncerta i u drugim gradovima.

Ovo je povijesni trenutak za skupinu Čuvarice koje svoji radom i zalaganjem već odavno prelaze granice BiH. Želimo im još puno ovakvih i sličnih koncerata i puno uspjeha u daljnjem radu

na vrh članka