Arhiv BiH darovao knjige Knjižnici Franjevačkog samostana Rama-Šćit

  • Napisao/la  RPortal
Arhiv BiH darovao knjige Knjižnici Franjevačkog samostana Rama-Šćit

Počekom ove godine iz Franjevačkog samostana Rama-Šćit su na nedjeljnim misama obavijestili puk o pokretanju projekta osnivanja i izgradnje samostanske knjižnice. Usporedo s izradom projektne dokumentacije i dobivanja odgovarajućih dozvola za početak gradnje koja se planira početkom rujna ove godine, teku aktivnosti i na obogaćivanju knjižnog fonda.

Već je u proteklom razdoblju nekoliko pojedinaca i institucija svojim prilozima, što financijski što u izravnim donacijama knjiga, dalo svoj doprinos u realizaciji ovoga hvale vrijednoga projekta.

Najnovija donacija stigla je iz Arhiva Bosne i Hercegovine koji je iz svoga knjižnoga fonda u trajno vlasništvo budućoj Knjižnici Franjevačkog samostana Rama-Šćit ustupio preko 250 bibliografskih jedinica. Riječ je o gradivu iz područja povijesti, arhivistike, enciklopedistike, geografije, književnosti i drugih društveno-humanističkih područja.

Zapisnik o darivanju knjižnoga gradiva potpisali u Franjevačkom samostanu na Šćitu ramski gvardijan fra Andrija Jozić i prof. dr. sc. Šimun Novaković, zamjenik ravnatelja Arhiva BiH.

na vrh članka