Na Šćitu održana božićna priredba

  • Napisao/la  RP
Na Šćitu održana božićna priredba

U dvorani Franjevačkog samostana na Šćitu održana je 18. prosinca 2015. božićna priredba koju već tradicionalno priprema dramska sekcija Franjevake mladeži župe Uznesenja BDM Rama-Šćit.

Priredbu je otvorio dječji zbor pod ravnanjem s. Verene Rupčić koji je otpjevao pjesmu „Zvon“. Uslijedio je pozdrav i riječi dobrodošlice Ivane Filipović. Središnja točka ovogodišnje priredbe bio je dramski komad „Četvrti kralj“ u izvedbi dramske sekcije Frame Rama-Šćit. Tri kralja su opće poznate i omiljene osobe pred božićnim jaslicama. Sveto Pismo bilježi o njima da su bili mudraci i da, vođeni čudesnom zvijezdom, stigoše do božanskog Djeteta, kojemu predadoše darove, a onda krenuše natrag drugim putom svojoj kući. Kroz povijest sačuvana je predaja kako se trojici kraljeva pridružio i četvrti kralj, koji je neprestano zastajao na putu da pomogne ljudima u nevolji, pa nije ni stigao do Djeteta zajedno s ostalim kraljevima. Ova predaja okosnica je predstave Četvrti kralj.
Na priredbi su nastupili i tamburaški sastav Franjevačkog samostana s pjesmom „Veselje ti navješćujem“ i zbor mladih naše župe s pjesmama „Božićna pjesma“ i „Božić slavimo“ pod ravnanjem prof. Sonje Jozić.

Fotografije pogledajte Ovdje

 

na vrh članka