Škola u prirodi ramskih osnovnih škola

  • Napisao/la  RP
Škola u prirodi ramskih osnovnih škola

I ove godine je realizirana zajednička aktivnost osnovnih škola s područja Općine Prozor-Rama. Domaćin ovogodišnjeg susreta bila je OŠ fra Jeronima Vladića Ripci. Zajednički dogovor  pedagoga na početku školske godine je bio planiranje i realizacija projekta „Škola u prirodi“ na planini Draševo za učenike devetog razreda.

Nositelj projekta bile su četiri osnovne škole s područja  Općine Prozor-Rama (OŠ fra Jeronima Vladića, OŠ Marka Marulića, OŠ Ivana Mažuranića i OŠ Veselka Tenežere).

Cilj projekta je bio da se učenici upoznaju  s osnovnim geografskim značajkama, biljnim i životinjskim svijetom i nekadašnjim načinim života u planini.

Naglasak je stavljen na razvijanje pozitivnog odnosa kod učenika prema: ekološkim, fizičkim (sportskim) potrebama, shvaćanju važnosti zdravlja, zdravog stila života i navikama te pozitivnim socijalnim odnosima i estetskim vrijednostima.

Susret je započeo okupljanjem učenika i učitelja u Jaklićima. Zatim su se uputili prema Draševu. Vesela ekipa je s lakoćom koračala. Tijekom uspona pravljene su kraće stanke zbog vrućine te uzimanja osvježenja (vode). Nakon sat i pol hodanja došli su na Draševo gdje su su se okrijepili i doručkovali. Nakon toga su se uputili u obilazak sela (upoznavanje sa starim kućama,nekadašnjim načinom života). Na kraju su otišli do vidikovca gdje su uživali u prekrsanom pogledu na Ramsko jezero. Druženje je nastavljeno kroz tradicionalne sportske igre (skok u dalj i  kamena s ramena).

Realizacijom programa zajedničkih aktivnosti, posjetima drugim školama na području Općine Prozor-Rama, ravnatelj, pedagozi i učenici škola pokazali su spremnost surađivati i ostvarivati dobre partnerske odnose  kako bi u budućnosti mogli raditi na zajedničkim projektima.

Bilo je lijepo, korisno i ugodno druženje, hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli na realizaciji projekta  radujemo se  budućoj suradnji, novim aktivnostima i sastancima.

Realizaciju projekta pomogla je Općina Prozor-Rama.

Fotografije pogledajte ovdje


Pedagozi:
Monika Beljo
Katica Baraban
Nikica Beljo

 

na vrh članka