Foto: Okupljanje bivših tenkista HVO-a u Tomislavgradu

  • Napisao/la  RP
Zajednička fotografija ispred spomen-obilježja braniteljima Zajednička fotografija ispred spomen-obilježja braniteljima

u organizaciji udruge bivših tenkista iz brigade „Kralj Tomislav“, danas je u Tomislavgradu upriličeno okupljanje bivših pripadnika oklopno-mehaniziranih postrojbi HVO-a.

Na susret i druženje bivših tenkista, danas u Tomislabgradu nazočili su pripadnici  1. gardijske brigade „Ante Bruno Bušić“, brigade „Rama“, brigade „dr. Ante Starčević“ iz Uskoplja, brigade „Petar Krešimir IV.“ Iz Livna, brigade „Eugen Kvaternik“ iz Bugojna,  pukovnije „Hrvoje Vukčić Hrvatinić“  iz Jajca, Kupreške bojne i  gosti iz Republike Hrvatske. U ime domaćina i organozatora, sve nazočne,  pozdravio je Mijo Šteko – „Žuta glava“, legendarni tenkist iz Tomislavgrada.

Nakon pozdravnih riječi domaćina, uslijedilo je polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva ispred spomenika poginulim i nestaliim hrvatskim braniteljima.

Nakon polaganja vijenaca i zajedničkog fotografiranja, okupljeni su se uputili u Sportsko rekreacijski centar „Šumarska kuća“ u Grlima, gdje su uz okrijepu nastavili druženje.

Ovo okupljanje bivših tenkista polagano prelazi u tradiciju i prilika je da se bivši vojnici podsjete na dane ponosa i slave.

Fotografije pogledajte ovdje

na vrh članka