Upoznajmo Ramu: Plemina i Pasija stina

Upoznajmo Ramu: Plemina i Pasija stina

Za ljubitelja prirode i ramskoga kraja veliki je izazov upoznati ga uzduž i poprijeko. Budući da je to veliki prostor, treba odvojiti puno vremena, ali za prave zaljubljenike, ipak, to nije baš tako teško. Dulji niz godina, prije službenog osnivanja Hrvatskog planinarskog društva „Rama“, nekolicina mladih ljudi, hodajući, posjetila je, i barem donekle upoznala veći dio Rame.

Ipak, nakon nekoliko godina, da bi se lakše moglo promovirati Ramu, njenu prirodu i planine koje je okružuju, osnovano je planinarsko društvo, koje svojim aktivnostima polako, ali sigurno stvara preduvjete da Rama bude poželjno i atraktivno planinarsko odredište. To najbolje dokazuju brojni dolasci planinara i planinarskih društava iz BiH i susjedne Hrvatske, posebno na planinu Radušu. Da bismo zainteresiranima približili i druge dijelove Rame, povremeno objavljujemo fotopriloge pojedinih predjela.

Ovaj put, odlučili smo se na kratku fotoreportažu o Pleminoj  i Pasijoj stini. Kad god dođete na taj teren, ostanete bez riječi na prizore koje vidite pred sobom, kao na dlanu. Možda ovakve reportaže nekoga potaknu da se pridruži članovima HPD „Rama“ i na taj način upozna ono što je za većinu „skriveno“, a usput naprave dobru stvar za svoje zdravlje, ili možda otkriju sklonosti fotografiranju i fotografiji. Kako god, ne možete „promašiti“ s ovakvim aktivnostima.

na vrh članka