Foto/video: Ramski zimski kontrasti

Foto/video: Ramski zimski kontrasti

Ponekad, da bi se bolje i jasnije vidjelo, potrebno je  odmaknuti se i iz daljine pogledati. Ovih dana, Ramsko jezero, uokvireno snježnom bjelinom i kontrastima, ima posebnu ljepotu, i uvjereni smo da je fotografirano stotine, ako ne i tisuće puta. Ipak, većina fotografija nastane na mjestima gdje je pristup lagan i odakle „svi“ fotografiraju.

Prizori Ramskog jezera koji se ovih dana mogu vidjeti, posebno u trenucima kada, barem na kratko nestanu oblaci, sunce zasja i hladnoj vodi daje svu puninu nebeskog plavetnina – kontrasti koji se rijetko ponavljaju i koje samo ponekad možete „uhvatiti“.

Bez obzira na sve probleme koji nastaju zbog padanja snijega, postoji i ona druga strana „medalje“ - biti dio vremena u kojem još uvijek visina snijega može prijeći 30 ili 50 centimetara, unatoč čestim „bombardiranjima“ kroz priče o globalnom zatopljenju i otapanju snijega na Grenlandu ili negdje drugdje. Sve to zabilježiti foto ili videosnimcima, koji će s vremenom postati dragocijeni, isto kao oni rijetki koji su nastali '60.-ih godina prošloga stoljeća.

Napretkom tehnologije, sada nije veliki problem vinuti se u visine i sve pogledati iz „ptičje perspektive“. Prestanak padanja snijega, iskoristili smo za „šetnju“ ramskim nebom.

Kontrasti – spoj snijega i vode, spoj bjeline i plavetnila. Uživajte u kadrovima koji se ne viđaju svaki dan...

Video sadržaj

na vrh članka