Mladi talenti: Lucija Šarčević

Mladi talenti: Lucija Šarčević

Iako veće sredine pružaju puno veće mogućnosti za otkrivanje i ostvarivanje nečijega talenta, ipak one nisu "rezervirane“ za njih. Često se događa da male sredine iznjedre brojne talente, a to potvrđuje i mlada, svestrana glazbenica Lucija Šarčević iz Rumboka koja uz pjevanje, svira klavir i gitaru.

Lucija je učenica devetog razreda osnovne škole, i sklonost prema glazbi i pjevanju pokazivala je od malih nogu, kada je uz učenje novih riječi, uvijek i nešto pjevala, a s vremenom tu svoju sklonost pretočila u jasan pjevački i glazbeni talent.

Prijavnom na Dječji festival "Mala Rama“ 2015. godine, Lucija je započela ozbiljno bavljenje glazbom. Nakon festivala, aktivno se uključje u Dječji crkveni zbor, kao i školski zbor. Odrastanjem postaje članica zbora Frama-e, a sada je članica Velikog župnog zbora, u kojemu i pjeva i svira. Također, odnedavno je i članica Vokalne skupine "Arabella“.

S deset godina, Lucija je upisala školu plesa gdje je stekla svoja prva plesačka iskustva, koja je nastavila usavršavati u školskoj plesnoj skupini. Sklonost plesu, nerijetko pokazuje kroz brojne koreografije. Jednu od tih koreografija pubilika je mogla vidjeti i na nedavnom obilježavanju dana škole, kada je uz pjesmu izvedana i odlična koreografija, koja je izazvala ovacije nazočnih.

Iako je aktivna u više zborova i većinu slobodnog vremena posvetila je glazbi, Lucija na prvo mjesto stavlja učenje i školu što se vidi i po ocjenama.

Od početka javnog bavljenja glazbom i pjevanjem, Lucijin talent prepoznat je i izvan Rame kroz brojne nastupe, među kojima se rado sjeća onih u Mostaru i Sarajevu na kojima je otpjevala hrvatsku himnu, i kako ističe ti nastupi su joj među dražima i na njih je jako ponosna.

Uz spomnute nastupe, rado se sjeća i onih s glazbenim zvijezdama, Markom Perkovićem – Thompsonom, Matom Bulićem, Markom Bošnjakom, Sinovima Hercegovine...

Iako je mlada, na njenim nastupima, teško je vidjeti tremu. Za koju kaže da ipak postoji, ali je pretvori u onu pozitivnu, koja daje još više poticaja za dobru izvedbu.

Lucija ove godine završava devetogodišnju školu, a samim time, prelazi na višu razinu obrazovanja. Cilj joj je upisati gimnaziju u Prozoru, čime će započeti dobru osnovu za upis na fakultet. Glazbenu školu neće upisati, jer joj je glazba zabava i hobby, što će za sada i ostati.

Uz talent, bitno je i usavršavanje pod stručnim vodstvom. Lucija pohađa privatne sate gitare i klavira kod prof. Sonje Cvitanović, za koju kaže da je najzaslužnija za njezin glazbeni napredak.

Na kraju, ali ne manje bitno, Lucija zavaljuje Bogu za talent koji je dobila na dar, i svojim roditeljima koji je uvijek prate i pružaju potporu u svemu.

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji ispod...

Foto: RPortal, Lucija Šarčević, Sonja Cvitanović

na vrh članka