Uskrsna čestitka mons. Marka Tomića, dekana Ramskog dekanata

  • Napisao/la  RP
Uskrsna čestitka mons. Marka Tomića, dekana Ramskog dekanata

Isus je uskrsnuo – Isus je živ! Radujmo se, aleluja!

Ova činjenica bi trebala radovati svakog kršćanina, pogotovo katolika. Radovati se netko može u iščekivanju i posebno u susretu. Nikako drugačije!

Nema radosti u bogatom stolu, ali ima u sustolnicima, nema radosti u šaranju uskršnjih jaja, ali ima u susretu djece i njihovih najbližih. Svega ovoga ima jer je Uskrs, jer je Isus živ, jer je uskrsnuo.

Sve ovo je prilika, ali razlog je Njegovo uskrsnuće! Je li to baš tako, nosimo li radost Uskrsa u sebi. Ako nosimo, onda je možemo i podijeliti i tako umnožiti radost kojoj neće nedostajati veselja.

Uskrs nije vrijeme za rješavanje problema. Uskrs je radost riješenog problema! Krist nas je oslobodio, otkupio i spasio! Je li On u meni i ja u Njemu? Ako jest, blago meni i svima sa mnom! Tada znam da je uistinu živ i da je sa mnom i ja s Njim.

Takav mogu biti radost drugima, članovima obitelji, djeci, supružniku, starijim roditeljima, rodbini, prijateljima i svim ljudima dobre volje. A sve će nam se drugo nadodati. Čašica razgovora i zalogaj blagoslovljenog uskršnjeg jela, pa onda i bogati stol Uskrsnog dana! Ne propustimo priliku vidjeti da drugi možda nema. Da nije radostan, da je sjetan, da mu nešto kvari doživljaj Uskrsa… Možda mu možeš uljepšati Uskrs?

Želim vam sretan Uskrs, puno radosti i svakog blagoslova Božjeg, a sve će vam se ostalo nadodati!

mons. Marko Tomić

na vrh članka