5. Ramski polumaraton - zahvala organizatora

  • Napisao/la  RPortal
5. Ramski polumaraton - zahvala organizatora

Dragi prijatelji Rame,

Peti Ramski polumaraton je iza nas, kao i drugi Ramski akvatlon. Kiša koja nas je pratila skoro cijeli dan nije nas spriječila da napravimo jednu veliku sportsku manifestaciju u Prozor-Rami. Ponosni smo što uspijevamo već petu godinu za redom napraviti ovakvu sportsku manifestaciju u općini Prozor – Rama, a posebno što smo od prošle godinen krenuli i korak dalje s Ramskim akvatlonom. Imamo potrebu i moralnu odgovornost prema Vama i svim sudionicima 5. Ramskog polumaratona 2022. i 2. Ramskog akvatlona 2022. obratiti se s jednim pismom.

Ideja koja se pojavila prije pet godine još živi, danas je stvarnost i jedan od većih sportskih događaja u općini Prozor - Rama. Organiziranje polumaratonske utrke u Prozor – Rami, činilo se kao nemoguća misija. Moramo priznati nije bilo nimalo lako ni ove godine, ali ekipa okupljena oko udruge "Rama u srcu" radila je marljivo.

Nedavno smo bili pogođeni kada nas je prerano napustio Ante Burečić član i jedan od temelja koji je držao nas da Ramski polumaraton uspije sve ove godine. Ovom prilikom  zahvaljujemo obitelji Burečić koja je i ove godine pomogla u realizaciji ovoga projekta. Mi smo ispred ekipe Rama u srcu uručili posmrtnicu kćeri pokojnoga Ante.

Hvala svim hvala našim volonterima i prijateljima bez kojih bi sve ovo bilo kao prolivena tinta po jednom lijepo napisanom tekstu. Njihov rad i trud pomogao je da sve izgleda skladno i lijepo.

Hvala gradonačelnicima i načelnicima koji su podržali manifestaciju: Jablanice- Damiru Šabanoviću, Ljubuškoga- Vedranu Markotiću i Posušja- Anti Begiću.

Hvala načelniku Jozi Ivančević, koji je nakon završetka utrke shvatio važnost ovoga projekta i podržao Ramski polumaraton.

Nadamo se kako će iduće godine do kraja naša općina Prozor – Rama prepoznati ovaj projekt kao jedan od važnijih sportskih i turističkih događaja u općini. Također, po šesti put se nadamo kako će ovaj događaj biti uvršten u Program obilježavanja Dana općine Prozor – Rama i da će biti predviđena sredstva za ovu utrku, kako bismo mogli biti na još većoj razini.

Hvala prijatelju Ramskog polumaratona Luki Krstanoviću vijećniku Općinskog vijeća Tomislavgrad koji petu godinu za redom otvara Ramski polumaraton.

Hvala Franjevačkom samostanu Rama – Šćit, koji je odmah prihvatio našu ideju, na čelu s gvardijanom fra Andrijom Jozićem.

Hvala BK Rama Zagreb na podršci, na čelu s Dariom Juričevićem.

Hvala Javnom prijevozu Prozor - Rama, na čelu s Muamerom Kukićem, koji je prevezao sve trkače i volontera.

Hvala Milanu Dediću i Draganu Đođi, koji su vozili ispred trkača elektronski sat.

Veliko hvala glavnim sponzorima ove manifestacije Skupštini HNŽ, s podpredsjednikom Tomislavom Martinovićem i GP Bošnjak promet, vlasniku Šimunu Bošnjaku.

Hvala i drugim dragim sponzorima i prijateljima utrke bez Vas 5. Ramski polumaraton 2022. ne bi uspio : Franjevački samostan Rama-Šćit, Beton d.o.o., Binvest Posušje, Petričević PR i TR d.o.o., Eronet Mostar,  MONTAŽNE KUĆE Gradinvet d.o.o. Mostar, Veslački klub Rama, M-Mild, Energo d.o.o., Prozor, Judik d.o.o. Neum, gosp. Ivo Šimunović, gosp. Ivo Cigić, gosp. Marijan Rajič, gosp. Ivan Anđelić, gđica. Zora Šarčević, gosp. Mario Beljo, gđa. Marija Ostojić, gosp. Božo Rumbočić, gđa. Božana Nikolić, GO Dulina, GO Burečić, Mesnica Šišović Rakitno, Restoran Ramsko Jezero, MNK Uzdol, Caffe bar Set, B.P. Tadić, TT-MM d.o.o. Mostar, HDZ BIH Rama, Caffe Pizeria Mondeo, Boka-Gradnja d.o.o., i Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama.

Mogli bismo smo cijeli dan nabrajati i bojimo se da bismo zaboravili spomenuti veći broj ljudi koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

Sama utrka prošla je odlično, 120 trkača i  12 akvatlonaca (koji su završili utrku) iz pet država u polumaratonskoj, štafetnoj i utrci na pet kilometara, kao i 80 djece. Kiša koja je padala skoro sve do starta nije omela akvatlonce i trkače, nego je pomogla u poboljšanju osobnih rekorda kod natjecatelja. Posebno smo ponosni jer smo prvi u državi BIH organizirali akvatlon prošle godine, iako zbog razine jezera imamo problem. Dobili smo stotine pohvala i poruka kako se iduće godine svi vraćaju u Ramu. Svi su pohvalili atmosferu od Rumboka do Šćita. Mi Vam u ime svih trkača zahvaljujem na svakom Vašem pljesku i lijepoj riječi uz cestu i pored ceste, to puno znači.

Hvala Vam na razumijevanju za zatvaranje ceste u vremenskom periodu od 17:00h do 19:30h.

Tu posebno hvala ide policijskoj postaji Prozor – Rama na čelu s Antom Šarčevićem, koji je s ekipom policajaca osigurao sigurnost natjecatelja.

Hvala ekipi DZ Rama na čelu s dr.Marom Anđelić koja je bila spremna u svakom trenutku pomoći našim trkačima.

Hvala medijskoj ekipi Damiru Mišuri, Tomislavu Bošnjaku, Franji Iličiću i Anti Belji, ispred portala Rama-Prozor.Info i RPortalu. Znamo, bez njih događaj kao i da nije bio.

Pohvala Ramljacima i Ramljankama, koji su trčali polumaraton, štafetni polumaraton i pet kilometara, kao i nima koji su se okušali u akvatlonu te uljepšali ovu utrku svojim nastupima.

Vidimo se dogodine, ako Bog da, na 6. Ramskom polumaratonu 2023. i 3. Ramskom akvatlonu 2023.

P.S. Ako smo nešto zaboravili, nemojte nam zamjeriti. Slobodno možemo reći da smo ove godine ispunili očekivanja svih trkača posebno sa 3D medaljom. Na nama je da iduće godine budemo još bolji.

SRU Rama u srcu

na vrh članka