U pripremi nova knjiga o periodu Domovinskog rata u Rami

  • Napisao/la  RP
U pripremi nova knjiga o periodu Domovinskog rata u Rami

Izdati knjigu bilo kojeg sadržaja uvijek je bio vrlo zahtijevan projekt, posebice u današnje vrijeme koje je opterećeno raznim problemima, naročito onim financijskim.

Unatoč svemu, skupina bivših pripadnika brigade "Rama“ u suradnji dr. Antom Nazorom, ravnateljem Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata iz Zagreba 2011. godine, pripremila je materijal  i izdala knjigu na 327 stranica pod nazivom "Prilozi za povijest Rame u Domovinskom ratu 1990.-1995.“. Knjiga je izazvala veliku pozornost čitatelja ne samo na području Rame i kod izravnih sudionika događaja iz perioda Domovinskog rata, nego i puno šire.

Nakon dulje vremenske stanke, ponovno se intenzivno radi na materijalima za izdavanje nove knjige, čiji će sadržaj na stručan način, dokumentima, fotografijama i kartografski popratiti bitne događaje na ramskom području kroz period Domovinskog rata. Zbog nemjerljivog doprinosa u spašavanju života i liječenju ne samo ranjenika, nego i civila i s područja drugih općina, poseban dio bit će posvećen liječnicima i medicinskom osoblju iz KBC Split, ali i domaćim liječnicima i mediconskom osoblju.

Glavni cilj izdavanja nove knjige je otimanje od zaborava ljude i događaje koji su obilježilii noviju ramsku povijest. Također, upoznati mlađe naraštaje s tim dijelom naše povijesti.

na vrh članka