Foto: Duhovna obnova za mlade

  • Napisao/la  RP
Foto: Duhovna obnova za mlade

Duhovna obnova o Riječi Božjoj u životu sv. Josipa održava se danas u Prozoru gdje je  duhovnik sjemeništaraca u Nadbiskupskom sjemeništu Petar Barbarić vlč. Jakov Kajinić objasnio važnost duhovnih obnova. Naveo je kako srce i dušu koja su često pod pritiskom potrebno je rasteretiti upravo ovakvim susretima.

„Da bi duhovna obnova bila dobra potrebno je nekoliko stvari ispuniti. Prvo, moramo se otvoriti Gospodinu. Ne smijemo biti poput tvrdog oraha. Potrebno ga je razbiti. Teško se otvoriti, ali to je potrebno. Druga stvar je slijediti Isusa“, objasnio je vlč. Jakov.

Časna sestra Marinela je inicijator ovog događaja te je objasnila da je zbog godine Riječi Božje u Vrhbosanskoj nadbiskupiji i zbog godine sv. Josipa u cijelom svijetu koji je proglasio Sveti Otac došla na ideju da to ukomponira.

„Ono što je bitno, što je papa rekao u dekretu, da je danas jedan od dana kada svatko tko se ispovjedi i nazoči svetoj misi može dobiti potpuni oprost. Pastoralni suradnici, župni kapelan i ja, približili smo mladima tu mogućnost i to nam je bio prvotni cilj ove duhovne obnove“, rekla je č.s. Marinela dodajući kako je vlč. Jakov osoba od koje se može puno toga naučiti i osoba je koja živu Božju riječ zna približiti na jedan spontan i zanimljiv način.

Program je bio od 10 do 16 sati te osim predavanja tu su i ispovijest i sveta misa, ali i mnoge zanimljive igre.

Vlč. Jakov je osoba koja se posvetila duhovnosti kako svećeničkim i redovničkim kandidatima, tako i mladima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Poslije rata je bio na župi u Solakovoj kuli te je devet mjeseci boravio u Prozoru gdje je predavao vjeronauk u Osnovnoj školi Marka Marulića Prozor.

Branka Dijaković

na vrh članka