Na današnji dan 1993. godine

  • Napisao/la  RP
Fotoilustracija - Uskoplje za vrijeme sukoba - izvor Internet Fotoilustracija - Uskoplje za vrijeme sukoba - izvor Internet

U Gornjem Vakufu održan je sastanak predstavnika HVO-a i tzv. Armije BiH na kojemu je dogovoreno zadržavanje dostignutih crta, otvaranje vatre u slučaju napada druge strane te da se svaki pokret neutralizira vatrom. U popodnevnim satima bilo je borbenih djelovanja u Pajić Polju, Duratbegovu Docu, Vrsima, Malom Seocetu, Gornjem Polju, Bistrici i samom gradu. Muslimani su u večernjim satima zapalili staru zgradu MUP-a.

U Gornjem Vakufu  ranjeni su: Senad Ljubović iz Sarajeva, pripadnik HVO-a; Romeo Mlikota iz Prozora, Zoran Crnogorac iz Posušja, iz Gornjeg Vakufa: Branimir Matijanić, Ivica Vučemil, Boško Jurina, Marinko Livajušić, Ivo Pavić, Mato Jakovljević, Tomislav Slipac, Tomislav Prskalo i Mario Protuđer, Mario Marinović iz Mostara, Darko Karačić iz Čitluka, Ivo Kurtović iz Banja Luke, Mato Perković iz Tomislavgrada, Živko Bubalo iz Ljubuškoga i Bruno Španjolac. U Gornjem Vakufu poginuo je Božo Vrgoč iz Kupresa.

Izvor: Knjiga „Prilozi za Povijest Rame u Domovinskom ratu 1990.-1995.“

na vrh članka