HPD "Rama“ - digitalizacija planinarskih staza

  • Napisao/la  RPortal
HPD "Rama“  - digitalizacija planinarskih staza

Živimo u digitalnom dobu i to nam je postala svakodnevica. Svaka sfera čovjekovog života, više ili manje, zahvaćena je digitalizacijom, i svakim danom sve više. Iako na prvi pogled digitalizacija i planinarenje nemaju nikakvih dodirnih točaka, u praksi to nije tako.

Prateći trendove koji dolaze, ali i s željom da posjetitelju, planinaru, izletniku, što više olakšaju snalaženje u prostoru na kojem djeluje Hrvatsko planinarsko društvo "Rama“ i da mu je sve "na dlanu“, članovi HPD "Rama“ započeli su s digitalizacijom informacija o svim stazama koje su markirali i održavaju.

Završetkom projekta, svaka staza koju su markirali članovi HPD "Rama“ imat će kompletan opis u kojemu će biti uključeni podaci o koordinatama mjesta odakle započinje staza, njena duljina, visinska razlika između početka i cilja, prosjek  vremena potrebnog za uspon itd.

S obzirom da su pojedine staze "opremljene“ signalizacijom, po potrebi za njih će se uraditi nova, ili će se izraditi djelimice i na postojeću biti ugrađen QR kod preko kojega će korisnici, nakon skeniranja pristupiti podacima o pojedinoj stazi.

Sve što je potrebno posjetitelju koji želi hodati određenom stazom jest "pametni“ telefon i pristup internetu.

na vrh članka