Super User

Super User

Na predstavljanje knjige Adrijane Prskalo u Ramu dolazi i Zlatko Dalić

Rijetki su mladi koji se danas osmjele na neke životne pothvate, a posebno na pisanje i izdavanje knjige kad su sve stvari dostupne online. Medijski prostor svojim predstavljanjem knjige već je punila naša Ramkinja, Adrijana Prskalo svojom knjigom „Nikada nećeš hodati sam“. Pitali smo se zašto predstavljanje knjige nije bilo i u Rami. U ovom intervju saznali smo razlog zašto je Rama izabrana tek sad za predstavljanje.

Dva krvava skamenjena cvijeta - prvi dio

U svojem rascvalom perivoju naberi mirisnih uspomena na cvijeće kojega nestade prije stotine godina.- Rabirnadath Tagore

Nekada davno, za turskog vakta u Bosni, Duvnom, Livnom, Kupresom i Ramom, vladalo je pleme Kopčića, u kojem su, dolaskom Turaka, ostala dva brata; stariji je brat Nikola, pokorivši se Sultanu dobio vlast nad golemom kmetovinom i ime Kasumbeg, a mlađi Luka nadimkom zvani Brajo, ostao je odan svojoj vjeri i narodu, živio skromno od zemlje koju je obrađivao, naravno kao sluga - kmet rođenom bratu koji se poturčio.

Foto: HPD "Rama" na Hajdučkim vratima

U planu aktivnosti HPD „Rama“, već odavno se nalazio i posjet prirodnom fenomenu Hajdučka vrata na Čvrsnici. Konačno je došao red da se i taj plan realizira. U ranim jutarnjim satima, krenulo se iz Rame, preko Tomislavgrada do Blidinja.

Najava: Mlada misa fra Antonia Baketarića

U nedjelju, 29. kolovoza 2021. godine s početkom u 11 sati, ispred župne crkve sv. Franje Asiškoga u Rumbocima, svoju mladu misu proslavit će fra Antonio Baketarić.

Pretplati se na ovaj RSS feed