Foto/video: Rama iz zraka - Podbor

Foto/video: Rama iz zraka - Podbor

Gornjoramska kotilina, prije izgradnje brane na rijeci Rami, izgledala je potpuno drukčije od onoga što sada možemo vidjeti.

Vode ramskog jezera „kriju“ nekoliko naselja koja su bila bliže rijeci Rami i koja povremeno, zbog smanjenja razine vode, „izrone“ na površinu. Ono što se sada može vidjeti djeluje sablasno i tužno.

Idući u korak s vremenom i tehnologijom današnjice, započeli smo projekt kroz kojega smo uradili dio planiranoga, vezano za ramska naselja. U periodu pred nama, objavljivat ćemo priloge o ramskim naseljima koji će sadržavati foto i video materijal koji je je snimljen bespilotnom letjelicom, jer iz „ptičje“ pespektive, bolje se vidi... Danas objalvjujemo prvi prilog i „predstavljamo“ Podbor.

Podbor se nalazi na sjevernoj strani Ramskog jezera, u podnožju Kolivreta. Ono po čemu je zadnjih pedesetak godina najpoznatiji, jest veliki kamenolom iz kojega se već desetljećima korsiti pijesak za građevinske poslove. Rijetke su građevine na ramskom području u koje nije ugrađen i materijal iz podborskog kamenoloma.

U prilogu pogledajte fotografije i video materijal.

Video sadržaj

na vrh članka