Foto: S HPD-om "Rama" na Raduši

Foto: S HPD-om "Rama" na Raduši

Uspeti se na najviši vrh planine Raduše u periodu kada na njoj nema snježnog pokrivača, nije neki osobiti izazov. Uspeti se na Idovac kada je snijeg apsolutni gospodar na Raduši, to je potpuno drukčija priča. Iako je za nama više od pola ožujka, snijeg još uvijek suvereno vlada Radušom, a tako će ostati još jedan dulji period, posebno u višim predjelima.

Nakon novogodišnjeg uspona na Idovac, koji je zbog izuzetno visokog snijega, hladnoće i vjetra morao biti prekinut. Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, ali i uvjeta na samoj planini, HPD „Rama“ ponovno je organizirao uspon, na kojemu su, uz članove sudjelovali i drugi ljubitelji planina i visina, kojima je ovaj uspon bio prvi „susret“ s najvišim vrhom planine Raduše.

Sunčano nedjeljno jutro, bilo je uvod u dan kakav se samo može poželjeti, posebno na planini. Visoka dnevna temperatura „došla“ je i u najviše predjele, tako da se i na samom Idovcu snijeg pretvarao u vodu koja je odatle započinjala svoj put u niže predjele, većim dijelom prema Ramskom jezeru.

Dobro društvo, priroda, snijeg ali i sunce obilježili su prvi "ozbiljniji“ uspon u novoj sezoni planinarenja. Nakon Raduše, uskoro će slijediti novi usponi. Pridružite se HPD-u "Rama“, izađite u prirodu, upoznajte i doživite Ramu.

na vrh članka