Foto: HPD “Rama" ugostilo mostarske planinare

  • Napisao/la  RPortal
Foto:  HPD “Rama" ugostilo mostarske planinare

Brojni stručnjaci preporučuju izlazak na otvoreno, prirodu, i ako imate imalo sklonosti prema njemu, planinarenje posebno. Uz zdravstvene prednosti koje sa sobom donosi planinarenje, postoji i još cijeli niz pozitivnih čimbenika. Osim upoznavanja prirode i njenih zakona, oni koji planinare, upoznaju prirodu i planine, ali i ljude koje susreću na svim svojim rutama.

Upoznati neki novi kraj ili planinu, lijep je osjećaj, ali upoznati nove ljude koji imaju slične aktivnosti i sklonosti prema prirodi, planinama, druženju, nešto je što se treba doživjeti, s planinarima posebno. Svojim radom i zalaganjem kroz deset godina postojanja, HPD „Rama“ je poslao odličnu sliku Rame i ramskih planina, i to je vidljivo po sve češćim dolascima planinara kako iz BIH, tako i iz drugih država.

Nastavljajući sa starom ramskom tradicijom gostoprimstva, članovi HPD „Rama“ proteklog vikenda ugostili su kolege iz HPD “Prenj 1933” iz Mostara. Za svoje goste iz Mostara, domaćini su organizirali uspon na Pleminu stinu koja se nalazi na jugoistočnim obroncima Vran planine.

Unatoč popriličnoj hladnoći i visokom snijegu uspon je protekao u odličnoj atmosferi. Pogled koji se s Plemine stine pruža na sve strane, kao da je otjerao sav umor koji se zbog gaženja dubokog snijega, ali i prijeđenih kilometara bio nakupio. Nakon kraćeg odmora i fotografiranja, hladnoća je tjerala na povratak u niže predjele, do planinarske kuće na Maglicama, gdje je uslijedilo druženje tijekom kojega su domaćini u kraćim crtama predstavili djelovanje HPD “Rama” od osnutka pa do danas, realiziranim projektima, kao i planovima za djelovanje u budućnosti.

Sve što je lijepo, kratko traje, pa tako i druženje s mostarskim planinarima. Druženje je završeno fotografiranjem i dogovorom o sljedećem zajedničkom usponu. Novi ljudi, nova poznanstva, u budućnosti, donijet će i čvršću suradnju

 

na vrh članka