Foto: HPD "Rama" - Nastavak markiranja staze na Kedžaru

Foto: HPD "Rama" - Nastavak markiranja staze na Kedžaru

Bez obzira koliko imali planova i želje da ih realizirate, stvarnost često bude drukčija i planove u boljem slučaju odgodi za neko drugo, bolje vrijeme. Rijetki su oni na koje nisu utjecala događanja s koronavirusom i poremetila im planove.

HPD „Rama“ u svojim planovima za početak proljeća, imao je realizaciju projekta Staza Dive Grabovčeve - markiranje i postavljanje signalizacije, ali zbog poznatih događanja, realizacija planiranoga kasni. S ciljem završetka markiranja staze od Maglica do Kedžare, prije dva tjedna markiran je veći dio staze. Jučer su članovi HPD „Rama“ ponovno bili na terenu i odradili još dio markiranja. Iako je bilo planiran završetak markiranja, iznenadni pljusak prekinuo je radove.

Za petnaestak dana, obilježit će se Divin dan na Kedžari i upravo zbog toga, cilj je bio odraditi što više posla i omogućiti svima koji žele pješice s Maglica doći na Kedžaru da to mogu učiniti bez ikakvih problema.

Zbog kiše, markiranje je prekinuto i planirano nije do kraja realizirano.

U potpunosti je markiran veći dio staze, od Maglica do izlaska na makadamski put koji spaja Kedžaru s Ramom. Ostalo je  još nepuni kilometar, dio staze koji makadamskim putom vodi do spomen obilježja Divi Grabovčevoj i groblja.

Svi oni koji žele ili planiraju pješice preko Maglica ići na Kedžaru, to sada mogu učiniti bez ikakvih problema. Dio staze koji je preostao za markiranje, biti će zavšen u periodu pred nama. Po završetku svih aktivnosti koje su planirane, za širu javnost, biti će upriličena prezentacija staze.

na vrh članka