Planinari iz Hrvatske "otkrivaju" ramske planine

  • Napisao/la  RP
Planinari iz Hrvatske "otkrivaju" ramske planine

Početi od nule, i za relativno kratko vrijeme napraviti puno toga, u bilo kojem poslu ili projektu nije mala stvar. Da se u sredini koja je manje ili više skeptična na bilo što, osim nečeg tradicionalnog može puno napraviti na korist široj društvenoj zajednici, dokaz je HPD "Rama“. U vrijeme kad je Društvo službeno započelo s djelovanjem, nije postojao niti metar markirane staze, a o nečemu drugome ne treba niti govoriti.

Osim nekolicine domaćih ljudi, rijetki su bili oni koji bi krenuli na neku od ramskih planina. Razloga za to je više, a jedan od njih je i nepostojanje prezentiranja široj javnosti onoga što bi, recimo u nekoj drugoj sredini već odavno bio brand i donosilo koristi u financijskom smislu.

Protekla dva mjeseca ponovno pokazju da se upornim radom i promoviranjem može puno napraviti. Raduša je matična planina HPD "Rama“ i kao takva, njoj je bilo posvećeno dosta pozornosti. Konkretni rezultati su počeli polako stizati. Od travnja ove godine, pa do kraja lipnja, Radušu je posjetilo preko 1000 planinara, i njima je u većini slučajeva domaćin bilo HPD "Rama“, a ako je suditi po interesu i rezervacijama vodiča, i period pred nama će biti sličan. Poseban interes za uspon na Radušu vlada među planinarima iz Hrvatske, Slavonija i Zagreb prednjače u tome. U Zadnjih petnaestak dana, termin za dolazak u Ramu rezervirala su po dva planinarska društva iz Zagreba i Slavonije. Radom nekolicine entuzijasta, Raduša je postala top odredište planinara. Da postoji institucionalna podrška i razumijevanje, puno toga bi bilo lakše. Nadamo se da će u budućnosti djelovanje HPD „Rama“ biti prepoznato i vrednovano na pravi način.

na vrh članka