Uskoro sanacija puta kroz Mlušu

Uskoro sanacija puta kroz Mlušu

Nakon početka izgradnje brane HE "Rama“ šezdesetih godina prošloga stoljeća izgrađen je i lokalni put od Podborskog raskrižja do brane, bez kojega se jednostavno nije moglo. Put je izgrađen prema tadašnjim standardima i za sadašnje potrebe bio je preuzak. 2004. godine završila je njegova rekonstrukcija i proširivanje, što je olakšalo svakodnevno prometovanje i sigurnost sudionika u prometu. Ali ako to kod nas često biva, radovi nisu kvalitetno izvedenii i ubrzo se to i osjetilo.

Dodatno uništavanje puta uslijedilo je izgradnjom vodovoda za naselja od podborskog raskrižja do brane. Izvođač tih radova  prilično se potrudio da napravi što više štete. Navodno vraćanje u provbitno stanje nakon polaganja cijevi odrađeno je loše, tako da sada treba uraditi ponovnu rekonstrukciju na svim dijelovima kuda je kopano zbog izgradnje vodovoda.

Dio puta koji prolazi kroz Mlušu zbog klizišta bio je problematičan već odavno, a nakon drastičnog pada razine vode 2012., i naglog punjenja, pa onda ponovnog pada razine vode, pa tako nekoliko puta, nastala su brojna klizišta što se najbolje vidi na stanju toga dijela puta.

Nakon višegodišnjeg čekanja sanacije, uskoro trebaju započeti radovi i rekonstrukcija problematičnog dijela. Natječaj kojega je raspisala Elekroprivreda HZ HB završen je i najpovoljniji ponuđači bile su firme “Geosonda“ iz Zenice i "Babić“ iz Jablanice, tako da će spomenute firme biti izvođači.

Vrijednost ugovorenih radova bez PDV-a iznosi 189.694,27 KM

na vrh članka