Najava: Priprava za blagdan Male Gospe

  • Napisao/la  RP
Najava: Priprava za blagdan Male Gospe

Po staroj ramskoj tradiciji, na blagdan Male Gospe hodočasti se na Šćit, u svetište Majke od milosti – Gospe Ramske. Kao i do sada, priprava za ovaj kršćanski blagdan biti će kroz trodnevnicu koja će započeti u ponedjeljak, 5. rujna.

Ponedjeljak 5. rujan u 18 sati: Misa za dobar početak nove školske godine i blagoslov školaraca, studenata, nastavnika, profesora i odgojitelja. Misu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Andrija Jozić, gvardijan Franjevačkog samostana Rama Šćit.

Utorak 6. rujna u 18 sati: Misa za hodočasnike. Misu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Branko Malekinušić, župni vikar u župi Rama Šćit

Srijeda 7. rujna u 18 sati: Misa uočnica u samostanskom dvorištu. Misu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Sreten Ćurić, gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu.

Četvrtak 8. rujna - Mala Gospa

7:30 sati: Rana misa

11:00 sati: Pučka misa u samostanskom dvorištu. MIsu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Zdravko Dadić, župnik u Sesvetskoj Sopnici i Definitor Bosne Srebrene.

Kroz trodnevnicu, svi oni koji žele pristupiti sakramentu ispovijedi za to će imati mogućost od 17 sati.

Na blagdan Male Gospe u Ramu hodočaste mnogobrojni vjernici iz brojnih župa diljem BiH, a posljednjih godina, sve je više vjernika iz susjedne Hrvatske koji na taj dan dolaze na Šćit i u Ramu.

Iz Franjevačkog samostana Rama Šćit, pozivaju vjernike na hodočašće, a poseban poziv upućuju iseljenim Ramcima. Dođite na Malu Gospu i budite dio rijeke hodočasnika, jer na blagdan Male Gospe svi putovi vode u Ramu. Zavjet svakog Ramca je barem jednom na godinu doći u Ramu i hodočastiti na Šćit na blagdan Male Gospe.

na vrh članka