Misionar fra Ilija Barišić u rodnoj župi

Misionar fra Ilija Barišić u rodnoj župi

Danas, na Petnaestu nedjelju kroz godinu u župi Presvetog Srca Isusova Prozor boravio je dugogodišnji misionar u Africi fra Ilija Barišić koji je predslavio sv. mise u 9:30 i 11 sati.

Riječi pozdrava, obavijesti i zahvale izrekao je  župnik vlč. Stipo Knežević.

Tijekom propovijedi na temelju biblijskih čitanja (posebno Prispodobe o milosrdnom Samarijancu)  i osobnih doživljaja fra Ilija progovorio je o ljudskim i vjerničkim pitanjima – Tko je moj bližnji i što mi je činiti da baštinim život vječni? U završnom dijelu propovijedi uputio je riječi posebne zahvale i pozdrava onih učenika i učenica koje između ostalih u akciji Kumstvo u Africi pomažu i vjernici župe Prozor, a potom je pozvao nazočne da ljube kao što Bog ljubi, da budu spremni primiti i podjeliti pomoć ne samo onima koje poznaju nego i njima nepoznatim ljudima.

Poslije završetka euharistijskih slavlja, kumovi i kume odnosno vjernici su imali priliku susresti se s fra Ilijom te informirati se više o njegovom djelovanju i životu u misijama.

Tijekom svoga odmora u Domovini, fra Ilija Barišić, član Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru, koristi svaku priliku kako bi boravio je u svom rodnom mjestu Gmići, odnosno župi Prozor.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić

na vrh članka