Na Šćitu održan susret provincijala i odgojitelja iz RH, BiH i Slovenije

  • Napisao/la  RPortal
Na Šćitu održan susret provincijala i odgojitelja iz RH, BiH i Slovenije

U prelijepom ambijentu Franjevačkog samostana na Šćitu od četvrtka do subote održava se radni susret provincijala i odgojitelja iz RH, Slovenije i BiH. Tema susreta bila je "Zaštita maloljetnika i ranjivih odraslih osoba". Inicijativa je ovo generalnog definitora Alberta Schmuckija koji je zadužen za zaštitu maloljetnika i ranjivih odraslih osoba u okvirima djelovanja članova franjevačkog reda. Okupljeni su u Južnoslavensku konferenciju provincijala OFM kojoj je predsjednik fra Marko Mrše iz Splitske provincije te je uz njegovu organizaciju i pomoć braće susret i organiziran.

Na susretu sudjeluju provincijali iz sljedećih provincija: iz Ljubljane fra Marijan Čuden, iz Zagreba fra Milan Krišto, iz Zadra fra Tomislav Šanko, fra Marko Mrše iz Splita, fra Jozo Grbeš iz Mostara, iz Sarajeva fra Zdravko Dadić te mnogi drugi odgajatelji.

Sve više svjedočimo zlouporabi i zlostavljanju raznih vrsta, stoga je na ovom susretu velik naglasak na nasilju u obitelji, u zajednicama, te na osobama s intelektualnim teškoćama. Jedan od glavnih ciljeva je preventivno djelovanje u skladu s pozivom svećenika.  Poslana je poruka važnosti rada na preventivi nasilja i pružanju pomoći.

Vjerujemo kako će susret uroditi plodom i pokazati se učinkovit kroz djelovanje franjevaca u skladu s njihovim mogućnostima u svim zajednicama u kojima djeluju.

na vrh članka