Foto: Vazmeno bdijenje u župi Prozor

  • Napisao/la  RPortal
Foto: Vazmeno bdijenje u župi Prozor

Vazmeno bdijenje slavljeno je u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova s počekom u 20 sati. Svečano euharistijsko slavlje uz suslavlje trojice svećenika, predvodio je župni vikar Josip Antukić.

Proslava je započela Službom svjetla ispred župne crkve, tijekom koje je kapelan Josip blagoslovio oganj i veliku uskrsnu svijeću koju je u crkvu svečano unio svećenik Ljubo. U ovome dijelu između ostaloga tekst Hvalospjeva uskrsnoj svijeći otpjevao je kapelan Josip.

U drugom dijelu sv. Mise tijekom Službe riječi, prigodna čitanja pročitali su župni čitači i čitačice, svećenik Ljubo navijestio je tekst Matejeva evanđelja, a kapelan Josip uputio je riječi prigodne propovijedi čestitajući pri tome Uskrs.

Treći dio sv. Mise, bila je Krsna služba (blagoslov vode, ispovijest vjere …), a zatim kao vrhunac Vazmenog bdijenja uslijedila je Euharistijska služba (jer se u njoj ostvaruje prisutnost Krista pod prilikama kruha i vina).

Po završetku Euharistijske službe, a prije završnog blagoslova, riječi župnih obavijesti i Uskrsne čestitke uputio je župnik Marko.

Svečano euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

U euharistijskom slavlju osim župnika Marka Tomića i župnog vikara Josipa Antukića , u koncelebraciji su sudjelovala još i dva domaća sina: Ljubo Zadrić i Josip Dedić.

Nakon sv. Mise, kapelan je blagoslovio uskrsna jela onih koji su ih donijeli ovom prilikom.

Tekst: Marinko Rumbočić

na vrh članka