Foto: Vanjska proslava sv. Franje u Rumbocima

  • Napisao/la  RPortal
Foto: Vanjska proslava sv. Franje u Rumbocima

Svečanom Svetom misom u 11:00 sati, danas je u župi Rumboci upriličena vanjska proslava patrona ove župe sv. Franje Asiškoga. Misno slavlje predvodio je fra Stipo Alandžak, profesor i odgojitelj u franjevačkom konviktu u Visokom.

"Ako se iskreno pitamo o sebi i svome životu, onda ćemo morati priznati da smo mi nesretni ljudi. Opterećeni smo pitanjima iz prošlosti i neotkupljenim patnjama. I kada pobjegnu na neko drugo mjesto ili daleko ne znači da će to nestati jer čak može biti i gore.

Franjo je bio primjer čovjeka koji je živio ljubeći druge ljude pa i svoje neprijatelje. Tome svjedoči i susret Franje i sultana. Kakvi smo mi danas? Primjer svetoga Franje govori nam totalno drugačije od onoga sto mi danas živimo. Trebamo uvidjeti da Boga susrećemo ne u sigurnosti nego u neizvjesnosti i u susretu s drugim ljudima", naglasio je fra Stipo Alandžak u nadahnutoj propovijedi govoreći o životu sv. Franje.

Misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je veliki župni zbor župe Rumboci pod ravnanjem prof. Sonje Cvitanović.

Pod ovom svetom misom primljeni su novi članovi franjevačke mladeži (FRAMA), a aktualni članovi su obnovili svoje zavjete.

Nakon svete mise uslijedilo je druženje uz zakusku i neizostavnu ramsku šljivovicu.

na vrh članka