Foto: Korona Ramskog dekanata

Foto: Korona Ramskog dekanata

U župi  Uznesenja BDM na Šćitu, 14. listopada s početkom u 10 sati održana je jesenska korona Ramskog dekanata. Sve nazočne je pozdravio domaćin fra Andrija Jozić, župnik i gvardijan izrazivši dobrodošlicu.

Zatim riječ pozdrava je uputio fojnički arhiđakon mons. Ante Meštrović te dekan Ramskog dekanata mons. Marko Tomić, župnik župe Srca Isusova u Prozoru koji je zahvalio nazočnima na dolasku i sudjelovanju na sastanku. Na koroni je uzelo učešća 12 svećenika.

Dekan. mons. Tomić je predstavio dnevni red ovogodišnje jesenske korone te je upoznao prisutne sa temama koje su aktualne i izazovi Crkve u vrijeme pandemije koronavirusa na prostoru dekanata. Osvrnuo se na protekli period koji je iza nas i poteškoća sa kojima smo se kao mjesna Crkva susreli u pastoralnom djelovanju. Prisutni svećenici su podjelili svoja iskustva iz proteklog perioda pastoralnog rada u svojim župama. Razgovaralo se o svemu što nas čeka u pastoralnom radu u sljedećem periodu godine i o razim terminima koji se tiču ovoga dekanata. Dogovoreni su također termini za božićne ispovijedi i dugi pastoralni termini kao i termini proljetne i jesenske korone za sljedeću godinu.

Nakon toga uslijedilo je koncelebrirano misno slavlje u kapelici sv. Petra kojem je predsjedao i propovijedao fojnički arhiđakon mons. Ante Meštrović. Susret je završio zajedničkim ručkom kojeg je priredio sa suradnicima fra Andrija Jozić, župnik župe Rama Šćit i gvardijan ramskog samostana.

Josip A.

na vrh članka